ÖZÜR DİLİYORUM!

15.10.2015 10:16:54

Hürriyet Gazetesi ve yazarı eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, "411 el kaosa kalktı" manşetinin arkasında durdu, "Olayı yanlış anlatmışsam onun için özür dilerim" dedi.

 

 

Dün Melikşah Üniversitesi´nin konuğu olan Hürriyet Gazetesi yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM ) türban yasağının kalkması için yapılan oylama sonrası, ?411 el kaosa kalktı? manşetinin arkasında durdu. Özkök, ?Manşet için değil, olayı yanlış anlatmışsam onun için özür dilerim. Kastımız türban yasağının kalkması değil, anayasal aykırılıktı? dedi.

Melikşah Üniversitesi, Merdiven Gazetesi, ?Köşeli Sorular? söyleyişi kapsamında dün Kayseri´ye gelen Ertuğrul Özkök, Melikşah Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. İnteraktif olarak geçen söyleşide öğrencilerin sorularını cevaplamayı bekleyen Özkök, her öğrencinin sormak istediği tüm soruları sorabileceğini belirtti.

Bunun üzerine öğrencilerden bir tanesi: ? Türbanla üniversiteye girilmesini oyladıklarında 411 vekil kabul etti. Ertesi gün Hürriyet Gazetesi´de, ?411 el kaosa kalktı´ diye manşet verdi. Şimdi siz burada sizi dinlemeye gelen onlarca türbanlı öğrenci görüyorsunuz. Onlardan bu manşet için özür dileyecek misiniz?? sorusunu yöneltti.

/resimler/2015-10/15/1021303660066.jpg

Ertuğrul Özkök, manşetin anlamının aslında anladıkları gibi olmadığını belirterek, ?Özür dilemeyeceğim, çünkü siz o manşeti yanlış anlamışsınız. Orada anlatmak istediğimiz türban olayını anayasada değişikliklerle yapmaya çalışıyorlardı. Oradaki kullandığım ?Kaos´ kelimesi bunun içindi. Hayatım boyunca yazdığım hiçbir yazıda türbana karşı olmadım. Sadece ilköğretim çağındaki çocuklar için buna karşı çıktım. Yani amaç türban yasası değil, anayasal aykırılıktı. Manşet için değil, fakat size olayı yanlış aksettirdiysem bunun için özür dileyebilirim? diyerek yanıtladı.

Özkök, öğrencinin sorduğu soruyu tam yanıtlamadan öğrenci salonu terk etmek istedi. Bunun üzerine Özkök öğrenciyi uyararak, ?Kaçma anlatıyorum? uyarısında bulundu. Öğrenci Özkök´ün cevabını dinlemeden oradan ayrılırken, salonda bulunan diğer öğrenciler Özkök´ü desteklemek için uzun süre alkışladılar.

Haber: Ayşenur Sarıkaya 



Anahtar Kelimeler: ÖZÜR DİLİYORUM