Özhaseki´den ´Referandum´ açıklaması

29.09.2017 14:54:31

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´nde (IKBY) yapılan referanduma ilişkin olarak, "Barzani, arkası belirsiz bir maceraya yol açıyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´nde (IKBY) yapılan referanduma ilişkin olarak, "Barzani, arkası belirsiz bir maceraya yol açıyor" dedi. 
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri´ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Resmi Açılış Töreni´ne katıldı. Tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, IKBY´de yapılan referandumla ilgili konuştu.
Barzani´nin arkası belirsiz bir macareya yol açtığını söyleyen Bakan Özhaseki, "Orada büyük bir oyun oynanıyor. Barzani, bu oyunun bir parçası olarak yer almaya devam ediyor. Olaya şöyle bakarsak çok daha kolay anlarız. Barzani Kürt kimliği olan birisi. Müslüman mı? Bildiğimiz kadarıyla Müslüman. Fakat orada yapmış olduğu şu atakla günü birlik kendine has bir siyaset uyguluyor olabilir ama temsil ettiği dünyanın içerisine bomba bırakıyor. Oraya bela getiriyor. Arkası belirsiz bir maceraya yol açıyor. Sevinenler ise İsrail bayrakları ile gezenlerdir. Hesaplarının olduğu da çok net. Hesaplarının da ne olduğu zaten belli" dedi.
Özhaseki, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Avrupa Birliği ülkeleri onlarca milletten oluşuyor. İçlerinde birçok din ve mezhep farklılığı var. Hatta kiliseleri bile ayırıyorlar. Kendi içlerinde değişik eyaletler ve federasyonlar var. Eğer Ortadoğu gibi bir parçalı hale getirirseniz herhalde 500 parça çıkar ama bir arada durmak için çırpınıyorlar. O birliği bozmamak adına çırpınıyorlar. Aynı şey Amerika ve Rusya içinde geçerli. Bir arada durmak bir büyüklük alametidir. Fakat o ülkeler geliyorlar ve hepimizin sevgiyle dolu olduğu coğrafyada paramparça ediyorlar. Ülkeleri ve şehirleri ayırmayı bırakın, mahalleleri ve sokakları ayırıyorlar. Neredeyse ev ev ayıracaklar. Müslümanların biraz uyanık ve ferasetli olması gerekiyor. Orada bu kötülüğe kapı açan insanlar tarihte lanetleneceklerdir. Bize düşen de orada birliği ve dirliği sağlamaya çalışmaktır. Yaptığımızda bu."