ÖZHASEKİ LİSTE BAŞI OLMALI

24.12.2014 10:06:52

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, genel seçimler öncesi böyle dedi ve devam etti: Seçimlere güçlü bir yapılanmayla gitmek için yapılması gereken budur!” Büyükkılıç'ın bu çıkışı, Özhaseki Başkan'dan ziyade kendisinin Büyükşehir hesabı olduğu i

  Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde AKP’nin Kayseri’de liste başına Mehmet Özhaseki ismini yazması gerektiğini söyledi.

  Tv 1’de Doğan Havur’un hazırlayıp sunduğu 1. Gün programına konuk olan Büyükkılıç, nisan ye da mayıs 2015’de yapılması planlanan genel seçimleri değerlendirirken, “AKP’de Kayseri lestesinin başında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki birinci sırada olmalı. Zira listenin sürükleyici olması adına böyle bir tavır gerekiyor” dedi.

  Seçimlerde parti tüzüğünde üç dönem kuralı nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut ve Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın listede yer alamayacağına dikkat çeken Büyükkılıç, “Liste başı Özhaseki Başkan olmalı ki, seçmen aradığını bulsun” ifadesinde bulundu. Büyükkılıç’ın bu sözleri geniş yankı bulunken, “Bu açıklama, Özhaseki Başkan’dan ziyade kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olma yolundaki bir hesaptan kaynaklanıyor olabilir” yorumlarını beraberinde getirdi.

   Bu açıklamanın ardından programda moderatör Havur’un, “Yerel seçimlerde en çok oyu siz aldınız, liste başında olmayı siz istemez misiniz?” sorusu üzerine ise Büyükkılıç, “Yerel seçim ayrı, genel seçim ayrı. Özhaseki Başkan liste başı olmalı” sözlerini tekrarladı. (Bedir Kulay)