ÖZHASEKİ Mİ TANER YILDIZ MI?

20.11.2015 09:47:15

Kayseri, bakan toto oynuyor. Kimilerine göre Özhaseki, kimilerine göre Yıldız bakan olacak? Bakalım, hangi sav galip gelecek.

 

 

  26. yasama dönemi öncesinde milletvekillerinin yemin etmesinin ardından gözler, kurulacak kabineye çevrildi. 1 Kasım seçimlerinde 1. Ve 2. Sıradan Kayseri milletvekili olarak TBMM´ye giden Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız´ın isimlerinden birinin kabine bakan olarak görev almasına kesin gözle bakılıyor.

  Hükümeti kurma görevini alan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun yeni bakanlar kurulu kabinesi için titiz bir çalışma içine girdiği ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın onayına sunulacak listede Kayseri´den hangi ismin olacağı ise kamuoyunca ciddi biçimde tartışılıyor. Kayseri kamuoyu, Özhaseki ve Yıldız isimleri üzerinde ?bakan toto? tahmini adına fikir beyan ederken, farklı farklı görüşler ortaya çıkıyor.  Yapılan değerlendirmeler iki farklı kutupta görüşleri ortaya koyuyor. Siyasi çevrelerde yapılan kimi değerlendirmede, Mehmet Özhaseki´nin MYK üyesi Genel Başkan Yardımcılığı unvanını üzerinde taşıdığını, bu nedenle bakanlık görevi verilmeyeceği görüşünde ısrar ederken, Taner Yıldız´ın bu konuda daha şanlı olduğuna işaret ediliyor. Bir diğer görüş ise bu tezin tam tersini savunuyor. Özhaseki´nin bakan koltuğuna oturmasını muhtemel olasılık olarak değerlendiriyor ve Yıldız´ın kabine dışı kalacağını iddia ediyor.

  En geç 23 Kasım pazartesi gününe kadar açıklanması beklenen kabine Kayseri adına kimin bakanlık koltuğuna oturacağı ise tartışma konusu olmaya devam edeceğe benziyor. Özhaseki mi, Yıldız mı, bakalım kim bakanlık koltuğuna oturacak. Öğrenmeye az kaldı? (Bekir ASLANTAŞ)



Anahtar Kelimeler: ÖZHASEKİ TANER YILDIZ