ÖZHASEKİ: ?KURBAN BAYRAMI´NIN DOĞRU İDRAK EDİLMESİ EN BÜYÜK ARZUMUZ?

30.08.2017 20:13:32

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kurban bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kurban bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bayramların Türk toplumunun geleneklerinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çektiği mesajında dini bayramların birlik ve beraberlik duygularının perçinlenmesi için bir fırsat olduğunu söyledi. Kurban bayramının Allah´a yakınlaşmanın bir yolu olduğunu dile getiren Özhaseki, ?Bayramlarımızın uzakları yakınlaştırmak, dargınları ise barıştırmak gibi hiçbir aidiyette olmayan özellikleri vardır. Kurban; Hz. Peygamber´in ?Komşusu açken tok yatan bizden değil´ ilkesi doğrultusunda hareket etmenin diğer adıdır. Hz. İbrahim´de tecelli eden fedakarlığın hatırasıdır? ifadelerini kullandı.

 ?KARALAMAK İSTEYEN ŞER ODAKLARINA FIRSAT VERİLMEMELİ?

 Mesajında, Kurban Bayramı´nda ibadetlerin hakkıyla yerine getirilebilmesi için tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, vatandaşlara kurban kesimi sırasında duyarlı olmaları çağrısında bulundu. ?Bayramlarda kişi ibadetiyle Allah´a yaklaştığı gibi ailesi ve sevdikleriyle de birlikte olmalıdır. Dargınların barıştığı, uzakların ise yakınlaştığı Kurban Bayramı´nda toplumumuz dünyaya da örnek olmalıdır. Her fırsatta bizleri karalamak isteyen şer odaklarına hiçbir yönden fırsat verilmemeli, kurban ibadetimizi kendimize yakışır şekilde yerine getirmeliyiz. İbadetimizin kabulü kadar etrafımıza yani çevremize duyarlılığımızı da önemseyip, temizliğimizle, güzel görüntümüzle gelecek nesillere de örnek olmalıyız. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini titizlikle yerine getireceğine inanıyorum?  açıklamalarını yaptı.

 ?KURBANLARIMIZ MAZLUMLARIN KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN?

 Açıklamalarında İslam coğrafyasında yaşananlara da dikkat çeken Bakan Özhaseki, dünya üzerinde pek çok mazlumun canının yandığını ve zulme uğradığını belirtti. Şehirleri ve ülkeleri yıkılan Müslümanların unutulmaması gerektiğini ifade eden Özhaseki şunları söyledi:?Kurban Bayramı´nın anlamının doğru idrak edilmesi en büyük arzu ve temennimizdir. Kesilecek kurbanlar bir anlamda, başta Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere dünya mazlumlarının kurtuluşuna vesile olsun. Kurban Bayramı vesilesiyle Hac vazifesini yerini getirecek olan tüm Müslüman kardeşlerimin de ibadetlerin kabul olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum. Rabbim kendisine sunduğumuz kurbanlarımızı kabul etsin. Kurban Bayramımız mübarek olsun?