ÖZDEN´DEN ÇOK ÖNEMLİ MESAJ!

13.07.2016 09:37:52

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide üstü kapalı göndermelerde bulundu. Özden, ?Kayseri´de güzel şeyler olacak? dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, gündeme dair özel ve önemli açıklamalarda bulundu. Biz sorduk, Özden cevapladı.
Basketbol sevdanız var? İsterseniz, biraz gençlik yıllarından başlayalım. Basketbolcu kimliğiniz, zaman zaman ön plana çıkıyor. Siyaset yaparken basketboldan örnekler veriyorsunuz, ne dersiniz doğru mu bu saptama?
Evet. Doğru bir yaklaşım bu. İnsanlarda Allah vergisi bir yetenek var. Ama kimde ne var ne yeteneği var onu keşfetmek gerekiyor. Bunu sizin uğraşlarınız ortaya çıkartıyor. Kadıburhanettin ortaokulunda basket oynamaya başladım. Bizim zamanımızda çok fazla basketboldan anlayan hocalarımız da yoktu. Mahallemizde Billur Gençlik´te oynadık. Ortaokulda bir hocamın vasıtası ile basketbol oynamaya başladım.
Sonrası nasıl devam etti, gelişti?
Bu aktivitelerin içinde, Kayseri Lisesi okul takımına girdik. Kayseri Lisesi´nde hem okul korosundayız hem basketbol üzerine yoğunlaşıyoruz. Becerebileceğiniz yetenekleriniz mutlaka olur. Basketbolda bize dikkat çekildi. Sonra bir kulüp takımına geçtim. Lisede başladık ve öyle devam ettik. Sonrada yaklaşık on iki senede hocalık yaptım. ?Tuttuğunu koparan? bir yapıda olmamdan dolayı basketbolcu oldum.
Basketbol ile siyaseti nasıl özdeşleştiriyorsunuz, krıteriniz ne?
Şöyle anlatmak mümkün; ben burada hamleyi yapayım mı yapmayayım mı diye vereceğin kararı size spor aşılamış oluyor. Çünkü karşı tarafa bakıyor ve seyrediyorsun. Eğer Kayseri´de hamle yapılacak olsa çok hamleler yapılacak. Ama yeri mi, zamanı mı? Yapmak lazım mı, yoksa yapmamak doğru tercih mi? İşte bunları ölçmeniz lazım. Birdenbire girebilirsiniz. Bazı şeyleri yapabilirsiniz. Doğru şeylerdir. Fakat bu hamleleri yaparken, yanlış tercihler kullanırsanız, o zaman büyük sıkıntı. İşte mesele bu!
Kayseri´de zaman zaman bu tavrınız gündeme geliyor, ama olumlu, ama olumsuz?
Belki de Kayserililer, bana bazı şeyleri yapmıyor diye kızabilirler. ?Neden böyle davranıyor? diyebilirler. Lâkin, beklemek lazım. Görmek lazım ki ona göre de hamle yapalım.
Doğru şeyi doğru zamanda yapmazsak yanlış olur. Doğru şeyi yapacağız. Ama doğru zamanı bekleyeceğiz. Yapacağınız bir hayırlı bir iş bile olsa bekleyip, görüp, tartıp öyle uygulamak lazım. Zamanında yapılan iş hayırlıdır. Bahsettiğim, ilmî bir siyaset. Bunu en iyi sporla uğraşanlar anlıyor. Maçı kazanmak için karşı taraf bir hamle yapıyor. Siz de ona göre siyaset yapıyorsunuz. Bazen maçı seyretmeyeceksiniz. Hocanın nasıl bir hamle yapacağını bekleyeceksiniz. Siyasette bir nevi o. Bakıp ona göre kimseyi incitmemek lazım. Siyaset herkesin gönlünü alma sanatıdır. İncitme sanatı değil.
AK Parti´nin kapıları herkese açık mı?
Bu gün biz AK Parti´ye girdiğimizde neler söylemediler ki. Ben AK Parti´nin kapılarını kimseye kapatmadım. Benim için söylenenlere farklı karakterdeki insanların eleştirilerine de cevap bile vermek istemiyorum. Demek ki o öyle düşünüyormuş. Partimize İl Başkanlığımıza herkes ulaşıyor. Bizim kapımız herkese açıktır.
Herkesin siyasetin içerisinde olması gerekir. Bizler herkese yardım etmeye gayret ediyoruz. Bu taşın altına herkes elini koymalı. Sen ben davası değil ki bu biz olma davası.
Bizim il başkanı olmamız tamamen Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda başladığımız bu sevdamız hâlâ devam ediyor. O dönemde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ ın talimatları ve görevlendirmesi ile geldiğimiz bu görevi lâyıkı ile devam ettirmeye gayret ediyoruz.
Neler yaptık, aslında neler... Bu tüm Kayseri biliyor. Ancak unutmamak gerekir ki, bu bir ekip işi ve bizim de genç, dinamik iyi bir ekibimiz var.
Art arda seçimler yaşadık ve hepsinden de alnımızın akıyla çıktık. Tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Ekibimizle beraber uyum içerisinde iyi bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle gençlik kolları başkanıma teşekkür ediyorum. Onların gayretlerini ne kadar anlatsam azdır.
Doğru, düzgün, dürüst yapılanması ile AK Gençlik Kayseri de güzel şeyler yapacak. İnşallah bunların önünü açacağız. En büyük beklentimiz gençlerimiz ve onlara olan güvenimiz. Kırmadan, dökmeden çalışmaya devam ediyoruz.
Bize bu söyleşi için zaman ayırdığınız, teşekkür ediyoruz.
-Bende sizlere teşekkür ederim. (Röportaj: Mukadder Karakaş)



yalçın
14.07.2016 17:44:42
Kayseri bürokrasisinede bir neşter vurulma zamanı geldi.20 yıl il md.yapan insanlar var.kayseriye ne kazandırmış.sıfır.değişmeyen tek şey değişimdir.

Anahtar Kelimeler: ÖZDEN ÖNEMLİ MESAJ