ÖZBAKKAL: TORBA YASA BİR TÜRLÜ ÇIKMADI

21.08.2014 10:44:01

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, Torba Yasa`nın ertelendiğini ve bir türlü çıkmadığını söyledi.

Özbakkal, "Torba yasa neden ertelendi. Aylardır hazırlık aşamasında olan Torba Yasa bir türlü çıkmadı. 153 maddeden oluşan torba yasa bir çok yapılandırmayı ve affı kapsıyor" dedi.
Özbakkal, "Vatandaşlar Torba yasanın hala çıkmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar bize umut verip bekletiliyoruz dedi. Vatandaşların Cumhurbaşkanlık seçimleri öncesi çıkmasını beklediği Torba Yasa bir türlü çıkmadı" ifadesinde bulunarak açıklamasına şu şekilde devam etti:
"Milyonlarca vatandaşın umut bağladığı Torba Yasa hala hazırlık aşamasında vatandaşlar bugün yarın çıkacak diye kendilerini umutlandıran hükümete tepki gösteriyor.Torba Yasa`nın biran önce çıkartılması ve yürürlüğe konulması gerekiyor. Umut fakirin ekmeğidir,darda zorda kalanların ümidiyle oynanmamalı. Yoksa seçim yatırımımıydı?
20 milyon kişiyi ilgilendiren torba yasa tasarısı, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanların da yüzünü güldürdürecek. Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar, hem borçlarından kolayca kurtulacak hem de sağlıktan yararlanmaya başlayacak.
Hükümetin bir an önce torba yasayı çıkararak zor ve müşkil durumda olan vatandaşlarımızı biraz olsun rahatlamasını istiyoruz. Fakirliğin ve işsizliğin arttığı,emeklinin geçim zorluğu çektiği,öğrencilerin kaygı duyduğu memleketimizde,sadece aflarla bir yere varılmaz ama hükümet sözünü yerine getirmelidir."