OYUN OYNUYORLAR BUNLARI KINIYORUM

27.01.2016 09:51:31

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, ?Gereksiz tartışmaları bir kenara bırakalım. Üyelerimizden gözaltına alınanlar, tutuklananlar oldu. Firmalarımızı yaftalamaktan, baltalamaktan vazgeçmemiz lazım. Şehrimizin barış ortamını bozmayalım? dedi.

 

 

 

 

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nin durumuna, kıdem tazminatına ve Hamdi Kınaş´ın tutuklanmasına da değindi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan´ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya KAYSO meclis üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, 2015 yılını istedikleri büyüme perspektifinde bitiremediklerini ancak Türkiye olarak yine büyüdükleri ve az da olsa istihdamı artırdıkları bir yıl olduğunu açıklayarak, ?2016 yılına ümitle başladık.  Hükümetin kurulması, acil eylem planının ortaya konması, ilk 100 gün icraatlarının başlamış olması, kısa ve uzun vadeli programın açıklanmış olması ve hükümetin reform çalışmalarına başlamış olması, bizi 2016 yılı adına ümitlendirmektedir. Tüm bu gelişmeler kapsamında 2016 yılını daha iyi geçireceğimiz yönünde ümitlerimizi korumaktayız? dedi.

?Kayseri OSB´miz Türkiye´nin en önemli OSB´lerinden?

OSB´lerinin Türkiye´nin sanayi gerçeklerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Boydak, ?Kayseri´de 80´li yıllardan itibaren OSB´lerin gelişmekte olduğunu görmekteyiz. Bugün Kayserimizin ve sanayimizin yükünü organize sanayi bölgelerimiz çekmektedir. Birçok ilçe belediyelerinden daha fazla istihdama sahip bu bölgelerimizde verilen hizmetlerin çok büyük önemi var. Kayseri OSB´miz Türkiye´nin en önemli OSB´lerinden birisi haline gelmiş durumda. 25 milyon metrekareye yakın alanı ve tüm altyapı hizmetlerinin mükemmel bir şekilde verilen bölge olması münasebeti ile adından övgü ile bahsedilen bir kuruluş haline geldi. Kayserimizde Mimarsinan ve İncesu OSB olmak üzere iki OSB´miz daha var. Oralarda da faaliyetlerimiz devam ediyor. Bundan sonra yönetimdeki arkadaşlarımızın buraları daha da ilerilere taşıyacaklarından hiç endişemiz yok. Bu bölgelerin varlığı ile Türkiyemiz zenginleşiyor.  Bizde bundan sonra şehir merkezlerinde sanayi istemiyoruz. Sanayilerin yeri OSB´lerdir? şeklinde konuştu.

?Kıdem tazminatı fonu oluşturulmalı?

Kıdem tazminatı ile ilgili son günlerde kamuoyunda yoğun bir görüşme trafiği olduğunu ve hükümet tarafından konuyu sonuca bağlama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Başkan Boydak, ?Türkiye´de çalışanlarımızın neredeyse yüzde 89´u çeşitli sebeplerden dolayı kıdem tazminatı alamıyor. Bunu önlemenin bir yolu da işsizlik fonunda olduğu gibi kıdem tazminatı fonu oluşturmaktır. Anladığımız kadarıyla şu anda bir müzakere söz konusu. İşveren tarafımız 15 günlük bir fon oluşturulmasını istiyor ki bence de çok makul bir istek, diğer tarafta bir aylık bir fon oluşturulmasını istiyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir orta yol bulunacağına inanıyorum. Bu fonun kurulması ile bir rahatlama olacaksa işadamları olarak biz bunu destekliyoruz. Arkadaşlarımızın bu konuda bazı endişeleri var ancak fotoğrafın bütününe bakmalıyız. Biz Sanayi Odası olarak 15 günlük sürenin fonlanmasına mutabık olmak kaydıyla bu konunun bir çözüme kavuşmasını destekliyoruz.  Bu konunun çözüme kavuşması ekonomi adına orta ve uzun vadede bir kazanç olacaktır? diye konuştu.

?Barış ortamı bozulmasın?

Zaman zaman bir takım eleştirilere maruz kaldığını açıklayan Başkan Boydak, hakaret ya da küfür edilmediği sürece her türlü eleştiriye açık olduğunu, bu konuda doğabilecek haklarını da çekinmeden kullanabileceğini belirterek şunları söyledi; ?Artık şehirde bir takım gereksiz tartışmaları bırakalım. Zaten suçu olanlar varsa gerekli merciler tarafından soruşturuluyor. Üyelerimizden gözaltına alınan ve tutuklananlar oldu. Bunların haklarında karar verilene kadar suçlu ilan edemeyiz. Bu işlerden artık sıyrılmamız gerekiyor. Firmalarımızı yaftalamaktan, onların başarılarını olumsuz laflarla baltalamaktan vazgeçmemiz lazım. Şehrimizde sanayicilerimiz üzerinden bir takım oyunlar döndürülmeye çalışılıyor. Bunları kınıyorum. Geçtiğimiz günlerde tutuklanan Hamdi Kınaş Bey´e de geçmiş olsun diyorum. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Neticede bunlar işadamları, işin ideolojik tarafında olmadıklarını tahmin ediyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde gereksiz dedikodularla şehrimizdeki barış ortamını bozdurmaya imkân vermeyelim.? 

?Boydak Grubu´nun KOSB´ne önemli faydaları olmuştur?

Son olarak kürsüye gelen Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise, yönetime geldikleri günden bu güne kadar yaptıkları çalışmalar ve yapacakları projeler hakkında KAYSO meclis üyelerine bilgiler verdi.

Üretim olmadan kalkınmanın ve gelişmenin mümkün olamayacağını ifade eden Nursaçan, ?Bugün Kayseri Organize Sanayi Bölgesi küçümsenemeyecek bir seviyeye geldi. 63 binin üzerinde çalışanı olan, günlük 20 binin üzerinde araç girişi olan, aylık da 100 milyon kilovat/saat civarında enerji tüketimi olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye´nin vazgeçilmez üretim üslerinden bir tanesi haline gelmiştir. Tabi burada Boydak Grubu da önemli bir yere sahiptir, önemli faydaları olmuştur. Bu anlamda sanayimize katkı sağlayan tüm sanayicilerimize de teşekkür ediyoruz? dedi. (Haber Merkezi)