OYMAAĞAÇ KURBAN PAZARI KURBAN ALMAK İSTEYENLERİN AKININA UĞRADI

21.09.2015 09:33:24

Kocasinan Oymaağaç kurban pazarı hafta sonu, kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşların akınına uğradı.

 
Kocasinan ilçesi Oymaağaç mevkiinde kurulan kurban pazarı, hafta sonu adeta vatandaşların akınına uğradı. Besiciler, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söylerken, vatandaşların kurbanlara verdikleri fiyattan memnun olmadıklarını ifade etti.
Besici Fevzi Kaya, "Müşteriler kurbanlıkları verdiğimiz fiyatın çok aşağısında almaya çalışıyor. Etin şu an kesim fiyatı 24 TL, ben malımı 26-27 liraya vermedikten sonra bu işle hiç uğraşmam. Fiyatı vatandaşlarımızın fazla bulmaması gerekiyor. Bu fiyattan da aşağıya mal bulamazlar. 1 ton 50 kiloluk bir kurbanlığım var. Ben buna 14 bin TL istiyorum. Pazarlıkla 13.5 bin TL olur. Ama daha aşağısına kesinlikle olmaz" diye konuştu.
Kurbanlık alan vatandaşlar da, hızla kesim sırası alıyor. Büyük ve küçükbaş kesimhaneler hizmete hazır hale getirilirken, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de sürekli gebelik ve hastalık kontrolü yapıyor. 
Kurban pazarında duş, kafeterya ve sosyal donatılar ile mescitler hem vatandaşları hem de pazarda bulunan esnafı rahatlatıyor.