OYLUM´DAN DUBAİ İMZASI

14.02.2017 09:19:52

Dubai´li Bracknor Fund Limited, üç yılda 25 milyon TL civarında Oylum Bisküvi´ye tahsisli sermaye artırımıyla yatırımda bulundu. Dün Radisson Blu Hotel´de anlaşmanın imzaları atıldı.

Dubai´li Bracnor Fund Limited, üç yılda 25 milyon TL civarında Oylum Bisküvi´ye tahsisli sermaye artırımıyla yatırımda bulundu. Dün Radisson Blu Hotel´de düzenlenen toplantı ile anlaşmanın imzaları atıldı.
2012 yılından beri Borsa İstanbul´da işlem gören Türkiye´nin en köklü gıda firmalarından olan Oylum´dan istihdam seferberliğine büyük katkı geldi. Kurumsal ve sürekli büyüyen yapısıyla yatırımcıların ilgi odağı olan Oylum, bir süredir görüşmeler yürüttüğü Dubai menşeili Bracknor Fund Limited ile dev bir yatırım sözleşmesine imza attı. Türkiye´de 2017 yılında yabancı şirketlerin yaptığı ikinci sermaye yatırımı Oylum´a yapılmış oldu.
Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. CEO´su Yener Büyüknalbant yaptığı konuşmada, 2012 yılından beri cirosunu 3 katına çıkaran Oylum, halka arz gelirlerinin tamamen yatırıma yönlendireceğini söyledi. Büyüknalbant; ??Şirketimiz büyüyen ve kurumsallaşan yapısıyla yabancı yatırımcıların da ilgisini çektiğini vurgulayarak; ??yaklaşık 6-7 ay boyunca Dubai menşeili Bracknor Fund Limited şirketi ile yatırım görüşmelerimiz devam etti. Bu görüşmeler safhasında ülkemiz çok meşakkatli bir süreçten geçti. Hain darbe kalkışması, artan terör eylemleri ve kredi not indirimine rağmen ülkemize ve bize güvenerek Bracknor yatırım yapma kararı aldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine katkı sağlayıp grup olarak 2017 yılı içerisinde mevcut istihdamımızın en az 20´si kadar ilave istihdam yaratacağız. Yaratacağımız yeni istihdamla da ülkemizin işsizliğine kendi çapımızda katkı sunacağız. Ülkemize güvenimiz tam, bu yüzden risk almaktan, yatırım yapmaktan çekinmiyoruz. Üç sene içerisinde yaklaşık 25 milyon TL´ye yakın yeni yatırımlarımız olacak. Bu yatırımlarımız için de ülkemizi çektiğimiz yabancı yatırımı kullanacağız´´ şeklinde konuştu.
İş Adamı Yılmaz Büyüknalbant da anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek istihdam seferliğine katkı için önemli bir olduğunu söyledi.
Bracknor Yatırım Komitesi Başkanı ve Başkan Yardımcısı Abdul Gassam ise; ??Şirketin ürün yelpazesi çok çekici ve benzersiz. Özellikle Körfez ülkelerindeki bu pazar için uluslar arası pazarda büyük bir potansiyel görüyoruz ve uluslar arası büyümesi mümkün olan en fazla seviyeye çıkarmak için Oylum´a en uygun ticari tanıtımları yapmayı umuyoruz´´ dedi.
Konuşmanın ardından dev yatırım için karşılıklı imzalar atıldı. (HABER: Türkân Coşkun)



Anahtar Kelimeler: OYLUM DUBAİ İMZASI