OY OY LİSTELER!

18.09.2015 11:21:39

-Milletvekili listeleri, bugün belli oluyor. AK Parti, CHP ve MHP´de Kayseri adına kimler listede?

 

 

   Siyesi partilerde gözler, kadar Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) verilecek aday listelerinde.

 7 Haziran´ın ardından 1 Kasım´da yeniden sandığa gitmeye hazırlanan Türkiye´de siyasi kulisler bugünden itibaren daha da hareketlenecek. Zira YKS´nın aday belirleme adına siyasi partilere tanıdığı süre, bugün mesai saati bitiminde doluyor. Sürenin bugün dolmasıyla birlikte, Kayseri´de gergin bir bekleyiş var.

  Kayseri´de 7 Haziran seçimlerinde 5 milletvekili çıkaran AK Parti´de listenin nasıl şekilleneceği üzerine farklı görüşler dile getirilirken, son Genel Kurul´da MKYK´ya giren ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Mehmet Özhaseki´nin listenin ilk sırasındaki yerine garanti gözüyle bakılıyor. Öz haseki ile birlikte MKYK´da yer alan bir diğer isim Yaşar Karayel´in de 9 kişilik sıralamada yerini koruyacağı saptaması yapılıyor. AK Parti kulislerinde Kayseri adına yapılan değerlendirmelerde, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´ın, Kayseri yerine Mersin´den aday gösterilmesinin gündemde olduğuna işaret ediliyor, eski TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş içinse, ?Galiba rotası Ankara. Oradan aday gösterilecek? yorumları gündemin ilk sırasını meşgul ediyor. Yine gelen bilgilere göre, eski TBMM Meclis Başkanvekili Sadık Yakut´un Kayseri listesinin içinde bulunacağına dair ifadeler yoğunlaşmış vaziyette. Kemal Tekden´in AK Parti listesinde olacağı, yine Ahmet Doğan ve Havva Talay Çalış´ın yerini koruyacakları ifade ediliyor. 9´luk listenin tamamı nasıl olur, cevap bugün netleşecek.

  MHP´DE ?AYNEN DEVAM? DURUMU!

Kayseri´den 3 vekil çıkaran MHP´de görüntü 7 Haziran´ın tıpkı basımı gibi. Kulisler, ilk üç sıranın aynı olacağını kanaatinde. Seçimler sonrası yaptığı açıklamalar olay olan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bilindiği gibi TBMM Grup Başkanvekili makamından olmuştu. Sonrasında aday gösterilmeyeceği dahi kulaktan kulağa fısıldandı parti içinde. Şimdi ise listenin ilk sırasındaki yerini koruyacağına dair işaretler kuvvetle muhtemel görünüyor. 2. Sıradai H.Ali Kilci ve 3. Sırada ise Süleyman Korkmaz ile yola devam edilecek?

  Sıralamanın diğer bölümü için birçok aday adayı var. 88 aday adayı içinden 85´inden kim uygun görülürse, 9´luk liste tamamlanacak?Yani 6 kişi, 85 kişinin içinden seçilecek!!! Görünen o ki, MHP´de liste tamamlanacak ama sonrasında tartışmalar bitmeyecek. Zira minibüsle şov amaçlı Ankara´ya Genel Merkez´e götürülen aday adayları arasından, tepki verecek isimlerin olabileceği bir başka kulis dedikodusu.

CHP ARIK VE BAHÇECİOĞLU

  Son seçimlerde hep tekleyen? Tek milletvekilinde kalan CHP´de öncesinden çıkan Çetin Arık´ın Haziran´da olduğu gibi ilk sırada yer alması kuvvetle muhtemel. Bir sürpriz olmazsa, 2. Sıra için rahmetli eski Büyükşehir Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu´nun oğlu İbrahim Bahçecioğlu ise ikinci sıra gibi görünüyor. Listenin sonrası Kayseri´de heyecan yaratmayacağı için, bugün mesai saatini bekleyip görmek gerek. (Bekir Aslantaş)

 



Anahtar Kelimeler: LİSTELER