OSMANLI TÜRKÇESİNE İLGİ

14.01.2015 10:55:03

Eğitim –Bir-Sen Kayseri şubesi öncülüğünde Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Genç-Memursen ve Hayrat Vakfı işbirliği ile 64 saatlik Osmanlı Türkçesi Kursu açıldı. Kayseri Lisesi'nde başlayan kursa büyük ilgi gördü. Üç seviyede açılan kursa 59 kişi katıl

Eğitim –Bir-Sen Kayseri şubesi öncülüğünde Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Genç-Memursen ve Hayrat Vakfı işbirliği ile 64 saatlik Osmanlı Türkçesi Kursu açıldı.  Kayseri Lisesi’nde başlayan kursa büyük ilgi gördü. Üç seviyede açılan kursa 59 kişi katıldı. Kursa katılmak isteyenlerin talepleri halen devam etmekte.

Kursun açılışına İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mahmut Tatlı, Eğitim -Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, Hayrat Vakfı Başkanı Sedat Eroğlu, Genç-Memursen Şube Başkanı Abdullah Yüksel, ilçe milli eğitim müdürleri ve kursiyerler katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Aydın Kalkan, “Latin alfabesine geçildiğinde bir gecede bir milletin hafıza silinmiş oldu. Bütün toplum okuma-yazma bilmez hale geldi. Geleceğimizi inşa etmek için geçmişimizi iyi bilmemiz gerekmektedir.  600 yıllık Osmanlı tarihini doğru öğrenebilmek için Osmanlı Türkçesini öğrenmek gerekir. Osmanlı Türkçesinin seçmeli ders olmasında sendikamızın büyük katkısı olmuştur. Üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine kurs açmaya karar verdik. İşbirliği içinde çalıştığımız kurum yetkililerine teşekkür ediyorum. Kursa yoğun bir talep var. Talep olduğu sürece kurslar devam edecektir” dedi.

Hayrat Vakfı adına konuşan Osman Kavuncu Mesleki Eğt.Merk. Müdürü Sedat Eroğlu, Osmanlı Türkçesi’nden kastedilen ayrı bir dil değildir. Şimdiki konuştuğumuz Türkçe’nin İslam Harfleriyle, ecdadımızın kullandığı yazı ile okunmasını ve yazılmasını öğretiyoruz. Yabancılar Osmanlı arşivlerini araştırarak İngilizce yayınlamakta, bizim araştırmacılarımızda onlardan çeviri yapmaktadır. Memleketimizi her cihetten ileriye götürmek için bize miras kalan çok kıymetli hazine hükmündeki arşivlerimizi kendimiz okuyabilmemiz önemlidir. Bu kurslarımız sayesinde inşallah öğretmenlerimiz bu eskimez yazıyı öğrenecek okullarda açılacak seçmeli Osmanlıca derslerinde görev alarak gençlerimizin de dedelerinin bıraktığı mirastan haberdar olmalarını sağlayacaktır. Akşamın bu vaktinde büyük fedakârlıklarla kursumuza katılan tüm öğretmenlerimize ve eğitim yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Katılımın ileriki kurslarda daha da artmasını bekliyoruz” dedi.