Örnek Proje!

9.11.2015 10:04:12

Oyuncu Mert Fırat´ın sosyal sorumluluk projesi olan ihtiyacharitasi.org adlı internet sitesi, Türkiye´nin haritasını çıkararak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

 

 

İhtiyacharitasi.org adlı siteye girdiğimizde karşımıza bir Türkiye haritası çıkıyor. Haritadaki şehirleri seçmemizle birlikte de ihtiyaçları görüntüleyebiliyoruz. İhtiyaçların yanı sıra destekçilerin yardımlarının da paylaşıldığı bu sitede dileyen herkes ihtiyaçlarını veya desteklemek istediği konudaki ürünleri girebiliyor. İhtiyaç sahibi bir kişi olabilirken bir kurum da olabiliyor. İletişim adreslerinin tamamen gizli tutulduğu sitede para yardımı da asla kabul edilmiyor.

İhtiyacharitasi.org sitesinin ?Hakkında´ kısmında yazan açıklamalar ise şu şekilde: ?Nerede yaşarsak yaşayalım, yaşadığımızın yerin ihtiyaçlarını en iyi biz yaşayanlar biliriz. Bu ihtiyaçların karşılanması ise toplumsal sorumluluk bilinci ile hem yurttaşlar olarak bizlerin hem de ilgili kurumların görevidir. İhtiyacharitasi.org farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platformdur. İhtiyaçların karşılanmasının yanı sıra farklı konularda destek sahibi kurumların ve kişilerin de kullanabildiği bu platform Türkiye´nin her yerinden kullanılabilmektedir.?

İhtiyacı olanların siteyi nasıl kullanması gerektiğini de açıklayan metin ise şöyle: ?Mahallenizdeki ilkokulun müzik aletlerine ihtiyacı var, ne yapabilirsiniz? Bu konuda, online olarak haritamızı ziyaret edip, okulun bulunduğu yeri haritada belirledikten sonra karşınıza çıkan forma detaylı olarak ihtiyacı giriyorsunuz. Bu forma ihtiyacı ve ilgili iletişim bilgilerini bırakıyorsunuz. İhtiyacı karşılamak isteyen kişiler veya kurumlar buradan size ulaşabiliyor. Bu süreçte biz de, ihtiyacharitasi.org olarak ihtiyacınızın karşılanmasına destek oluyoruz.?

İhtiyacharitası.org adresine girip haritadan Kayseri´yi seçtiğimizde karşımıza çıkan ihtiyaçların bazılarını aşağıda görebilirsiniz. Siteye üye olarak da ihtiyacın destekçisi olmanız mümkün.

Okullarında ses sistemine ihtiyacı olan Sema Yazar İlkokulu´nun ihtiyacı şu şekilde: ?Okulumuzun ses sistemi uygun olmadığı için yapılan etkinlikler izleyenlere tam olarak iletilemiyor. Öğrencilerimiz bir sonraki yapılacak etkinliklere karşı isteksiz oluyor. Adres: Kocatepe, Cevizli Siteleri Küme Evleri No:16, 38070 Melikgazi/Kayseri, Türkiye.?

Yine okulda perdeye, hikâye kitabına ve A4 kâğıda ihtiyacı olan açıklama ise şöyle: ?İlkokul 2.sınıf - Sınıfın pencerelerine 4 adet storlu perde, ilkokul 2.sınıf hikâye kitabı ve A4 kâğıdı. Adres: Gesi Cumhuriyet, Delice Sk. No:7, 38180 Melikgazi/Kayseri, Türkiye.?

İhtiyaçların yanı sıra desteklerin de paylaşıldığı sitede, bir destekçi ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak istediği kıyafetlerini duyurmuş: ?Giymediğim birçok kıyafetim var ya da artık olmayan. Onları bağışlamak isterim. Tertemiz kullandım. 24 yaşındayım. Benim yaşımdaki kişiler için verebileceğim kıyafetlerdir. Adres: Erciyesevler, Ferruha Güpgüp Cd. No:6, 38020 Kocasinan/Kayseri, Türkiye.?

Özel Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: Örnek Proje