ORHAN ÇETİN`DE ADAY OLDU

10.02.2015 10:41:03

Birçok belediye başkanına danışmanlık yapan Orhan Çetin, AK Parti Kayseri milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Orhan Çetin, Türkiye'nin son on yıllık siyasi hayatı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde ayağa kalktığını ifade etti.

Orhan Çetin aday adaylığını yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sessiz devrim niteliğinde bir yönetim performansı gösterildiğini ifade ederek, “Millete Hizmet Yolunda felsefesi ile ülkemiz topyekün bir kalkınma hamlesi yaparak her alanda tüm alt yapı işlerini tamamlamıştır. Türkiye artık hiçbir alanda gelişmiş ülkelerden geri değil, hatta bazı alanlarda daha da ileridedir. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile alt yapı işlerini tamamlamış ülkemizin, üst yapısının güçlendirilmesi dönemi başlamıştır. Bu dönem, “Yeni Türkiye Yolunda” felsefesi ile nitelikli insan gücü üzerine, yeni ve güçlü bir toplum oluşturularak, sürdürülebilir büyümenin sağlanabilmesi dönemidir. Sürdürülebilirlik ancak nitelikli insan kaynağı ile mümkündür” diye konuştu.

‘Ak Parti, artık Türkiye’nin yönetimi ve Yeni Türkiye’nin bizzat kendisi demektir’ diyen Çetin, “Ak Parti, bilgi ile gücü erdemli bir şekilde birleştirerek toplumu yönetecek, yeni siyaseti taşıyabilecek, ona güç katabilecek bir insan kaynağı ile Yeni Türkiye’yi inşa edecektir. Yeni Türkiye; bilimde, sanatta, ahlakta ve temel değerlerimizde güçlü olan içten aydınlanmış bir ekip ile inşa edilecektir. Siyasetteki kalite ve nitelik arttıkça, toplumun restorasyon süreci de daha çabuk ve daha kalıcı olacaktır” şeklinde konuştu.

“Ankara Kayseri’ye taşınabilmesidir”

Çetin, Ankara’nın Kayseri’ye taşınabileceğini söyleyerek, “Ak Parti’nin bu dönemde oluşturmaya çalıştığı Yeni Türkiye’nin inşa sürecinde bir hizmetkâr olmaktan gurur duyacağımdan, bu sistemin inşası için en iyi katkıyı sağlayabileceğimden, hem ülkemiz hem de şehrimiz için bu yeni dönemde aktif siyaset yapmam gereğine inanıyorum.Bu dönemde; insani değerlerimizi hatırlatan, adaleti, iyiliği ve merhameti yaşayan ve yaşatan, kendisine özendiği kadar topluma da titizlenen, yaşadığı döneme değer katan, nitelikli, dinamik, güvenilir ve aktif olan insanların siyasette olması gerektiği için siyasete giriyorum. Siyasetteki amacım; birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehrimiz Kayseri’de,  yeni istihdam alanlarının inşa edileceği nitelikli projelerin hayata geçirilebilmesi; yaşlılarımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın daha nitelikli ve yaşanabilir hayat sürebilecekleri alt ve üst yapıların sağlanabilmesi, tüm bunlar için Kayseri’nin Ankara’ya değil, Ankara’nın Kayseri’ye taşınabilmesidir” ifadelerinde bulundu.

Çetin aday adayı olduğunu belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“AK Parti bir Dava partisi olduğu için ve bu Dava’ya omuz koymanın bir sorumluluk olduğuna inandığım için 2015 seçimlerinde Kayseri Milletvekili aday adayı olarak aktif hizmette ilkeli siyasi irade ve kararlılıkla var olacağımı belirtiyorum”

(Haber: Dilek Bolat)