ORGANİK TARIM TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

29.08.2014 10:18:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sarıoğlan'a bağlı Çiftlik Mahallesinde ‘Organik Tarım Tarla Günü' etkinlikleri yapıldı. Etkinlikte çiftçilere Organik Tarımın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması hakkında ki projelerde tanıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Organik Tarım Tarla Günü münasebetiyle Sarıoğlan’a bağlı Çiftlik mahallesinde etkinlik yaptı. Etkinliğe organik tarım yapan çiftçiler stant açarak halka organik tarım hakkında bilgi verdi.
Etkinlikte konuşan Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş “Kayseri deyince akla hep sanayi ve ticaret geliyor. Bunu her platformda dile getiriyoruz. Kayseri ticarette, sanayide ve tarımda da öncü Kayseri’nin tarımını Kayseri’de ki siyasetçilerimiz, bürokratlarımız ve idarecilerimiz Kayseri tarımını fazla dile getiremiyorlar. Biz elimizden geldiği kadar Tarım İl Müdürümüz, Ziraat Odalarımız ve diğer odalarımız her platformda Kayseri tarımını dile getiriyoruz. Ben şunu söylemek istiyorum. Biz Kayseri’de ki Ziraat Odaları olarak bu tür üretim yapan çiftçilerimize hep desteğiz. Yanında olacağız. Kayseri’de artık 2 tane organik pazarımız var. Bunlardan bir tanesi Talas İlçemizde diğeri Kocasinan ilçemizde ayrıca üretici pazarı açtık Kayseri’de Perşembe pazarına her pazartesi bütün üreticilerimiz çiftçi belgesi olan üreticilerimiz orada organik olmayan ürünleri satabilirler” dedi.
Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan “Organik tarım terimi yeni bir terim çok fazla bilinen bir terim değil ama organik tarım temiz tarım demek çevreyi kirletmeden, doğaya saygılı, kimyasalların kullanılmadığı ve insan sağlığına zarar vermeden yapılan tarıma biz organik tarım diyoruz. Tabi organik tarım yapmak güzel fakat satmak zor. Kamuoyunda organik tarım deyince akla çok fazla pahalı bir ürün geliyor. Böyle olunca insanlar tarım ürünlerini daha ucuzu satın alacakları yerlere yöneliyorlar. Geçen sene Kocasinan da bu sene Talas da açtığımız pazarda üretici ile tüketiciyi buluşturarak organik tarımın pahalı olmadığını kısaca sağlıklı tarımın çok pahalı olmadığını bütün kamuoyuna göstermiş bulunuyoruz” diye konuştu.
Kayacan “Tabi Kayseri deyince akla sucuk, pastırma ve mantı gelirken son yıllarda kabak çekirdeği üretiminde birinci sıraya geldik. son yıllarda alabalık üretimiyle Türkiye’de ikinci sıraya geldik. elma üretiminde Türkiye’de dördüncü sıradayız. Böylece biz organik tarımda hedefleri büyüterek organik tarımda iljk sıralara gelmek istiyoruz. Alt yapımız gerçekten de çok müsait ve insanlarımız organik tarıma çok büyük ilgi duydular. 2012 de 80 dekarla başlamıştık bugün bu rakam 2100 dekara çıktı. Organik tarım demek temiz tarım, temiz toplum demektir” dedi.