ORAN´DA FETÖ´NÜN PARMAK İZİ Mİ VAR?

18.08.2016 09:54:48

Erciyes´in zirvesinde düzenlenen basın toplantısında Vali Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik´e bu soru yöneltildi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması´na (PDY) finansal destek sağlandığı iddiaları Kayseri´nin zirvesinde yankılandı.
Kalkınma Bakanlığı´nın 28.08.2015 tarihli ve 3668 sayılı yazısı ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği´ne, Kalkınma Bakanlığında Daire Başkanı olarak görev yapan Kamil Taşçı´nın atanmasının ardından geçmişe yönelik yapılan araştırmada usulsüzlükler ve çelişkileri içeren bir rapor hazırlanarak Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusu bulunulmasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen, beklenen adımların bir türlü atılmaması akıllarda soru işaretleri bırakırken, konuyla ilgili hem Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik konuştu.
Erciyes Dağı´nın 3 bin 450 metre yüksekliğinde düzenlenen basın toplantısına ORAN´ın hibeleri damga vurdu. Düzenlenen toplantının ardından soruları cevaplayan Vali Kamçı ve Başkan Çelik önemli ifadelere yer verdi.
? EVET SORUŞTURULUYOR,
SUİSTİMAL OLABİLİR?
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik yöneltilen soru üzerine, ?Daha önce yapılan desteklerle ilgili savcılığın bir soruşturması ve araştırması var ama aynı zamanda ORAN´ın şimdi başında bulunan genel sekreteri ile ilgili birtakım iddialar var. Suistimal olabilir, sorumsuzluk olabilir. İddialar var. Bu konuda da bakanlık bir soruşturma yapıyor. Bunun bilinmesini isterim. İddialar konusunda ben bir şey söylemek istemiyorum. Savcılığa ve Bakanlığa intikal etmiş konular o mercilerin görevidir? diye cevap verdi.
DOSYA SAVCILIKTA!
Vali Kamçı da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve ?Terör örgütüyle bağlantısı olan hiç kimseye yardım yapılması mümkün değil. Bununla ilgili araştırma yapmadan yardım yapmıyoruz. Müracaat edenlerin hangisine verelim ve vermeyelim noktasında geniş bir araştırma yaptığımız ve şimdiden sonra yapılacak olan yardımlarda bu konuda hassas davranacağımızı özellikle bilmenizi istiyorum. Geçmişte yapılan yardımlarla alakalı soruşturma savcılıkta devam ediliyor? ifadesini kullandı.
Bu iki açıklamanın ardından gözler ORAN´ın Cumhuriyet Savcılığı´na intikal ettirilen suç duyurusu dosyasına çevrildi., Burada geçmişe yönelik yapılan yardımların içinden FETÖ´nün parmak izinin çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu



Anahtar Kelimeler: ORAN FETÖ PARMAK