?ONLARI GÜLDÜRMEYECEĞİM?

5.04.2016 10:00:35

-Mardin´in Nusaybin ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat´ın annesi Yıldız Polat oğlunun tabutuna sarılarak, ?Oğlumun vasiyeti var ağlamayacağım. Onları güldürmeyeceğim? dedi.

 

Mardin´in Nusaybin ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat, memleketi Kayseri´de son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin´in Nusaybin ilçesinde bir binada düzenledikleri operasyonda terör örgütü PKK´lı teröristlerce patlatılan el yapımı bomba sonucu binanın çökmesi neticesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat´ın cenaze namazı öğle namazını müteakip Kalemkırdı Camii´nde kılındı. İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin tarafından kıldırılan cenaze namazına, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, askeri erkân, şehidin ailesi, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından, top arabası ile Kartal Şehitliğine götürülen naaş burada defnedildi. Şehidin annesi oğlunun tabutuna sarılarak, ?Oğlumun vasiyeti var ağlamayacağım. Onları güldürmeyeceğim? derken şehidin kardeşleri Tuncay ve Emre Polat metanetlerini korudu.

Saygı atışının ardından şehit Mehmet Polat´ın tabutunun üzerine örtülen, şehidin emaneti Türk Bayrağını Vali Orhan Düzgün aile adına babası Aslan Polat´a teslim etti. Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın´da şehidin fotoğrafını anne Yıldız Polat´a verdi.

Törenin bitmesinin ardından Ali Demir isimli bir vatandaş yaşanan olaylara tepki göstererek önce, ?Garnizon Komutanı ve Valiyi iyi koruyun onlar şehit olmuyor. Ben bir Türk´üm Kürt değilim. Kimse beni susturamaz? şeklinde uzun süre bağırdı. Polislerin müdahalesine tepki gösteren bazı vatandaşlar ise, ?Bırakın içini döksün, bağırsın çağırsın acısını yaşasın. Bizleri susturana kadar gidin doğuda yaşananların önüne geçin. Bıktık her gün şehit defnetmekten. Bu ölen çocuklar hepimizin?  diyerek polislerin müdahale etmesini engellediler.

Haber: Berna Utaş Utangan Foto: Memduh Borazan 



Anahtar Kelimeler: ONLARI GÜLDÜRMEYECEĞİM