ONLAR ÇUKUR DEĞİL ODA

7.10.2015 09:49:58

TEİAŞ yetkilileri isim vermeden yaptıkları açıklamada gazetemizin gündeme taşıdığı haberle ilgili "Söz konusu çalışmalar beklenilen sürenin daha da altında tamamlanıyor" dedi.

Gazetemizde önceki gün yer alan ?Ölüm çukurları? ile ilgili haberle TEİAŞ´dan açıklama yapıldı. Kazılan yerlerin çukur değil ek oda olduğunu ifade eden yetkililer, ? 420 günlük bir zamanımız vardı. Lakin üç aylık bir süre içersinde çalışmalarımızı tamamladık? dedi.

 

Kayseri´nin enerji tüketimi arttıkça ihtiyaçlarının da arttığını belirten yetkililer, ?Yaptığımız oldukça büyük bir proje. Etap etap hatta kavşak kavşak çalışıyoruz. Orta sanayiden Organize Sanayiye kadar sürecek bir çalışmadır bu. Önceki haberde belirtilen çukurlar ek odalar olarak adlandırdığımız yerlerdir. Biz istesek de istemesek de bu aşamada o çukurları kapatamıyoruz. Lakin bugüne kadar büyük bir sıkıntı yaşamadık. Her türlü önlemleri aldık bu konuda. Trafikte ise bazı noktalarda ister istemez sıkışma oldu. Üç şerit olan bir yer mecburen iki ya da tek şeride düşmek zorunda kaldı. Önümüzdeki hafta içerisinde en geç kabloları çekmeye başlayacağız etap etap. Kablo çekme işimiz bittikten sonra odalara kablolarımız gelecek insanlar oraya girecek cihazlar oraya indirilecek ve o ekler orada yapılacak. İki tane bin milimetre karelik 150 bin volt kapasiteye sahip bir iletim hattıdır. Başlıkları yapılıp bir birlerine bağlantıları yapılarak 16 tane olan ek odamızı kapatacağız. Elbette gerekli bütün testleri bitirdikten sonra? şeklinde konuştu. 

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: ONLAR ÇUKUR DEĞİL