ÖLDÜKTEN SONRA DEĞİL ÖLMEDEN ÖNCE ÇÖZÜM

21.02.2015 09:16:22

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KayKİP) dönem sözcüsü Celaleddin Sipahioğlu, ülkede şu günlerde artan cinayet olayları için ülkenin idarecilerine, İnsanlar öldükten sonra değil, ölmeden önce önlemini alınız” şeklinde seslendi.

  Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KayKİP)  tarafından; bireysel, toplumsal yozlaşmaya dikkat çekmek ve gündemdeki cinayetlerin önüne geçebilmek için dün Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada konuşan KayKİP dönem sözcüsü Celaleddin Sipahioğlu, ülke idarecilerinin olaylar yaşandıktan sonra pişmanlık duyup, birbirlerini suçlamaması gerektiğini savunarak, Ülke insanının hunharca, cinnet derecesinden insan olmaya asla yakışmayan işler yapmasının izahı ne olabilir? Bu ülkenin birbirini seven birbiri için canını savaş cephelerinde veren insanları nereye gitti? Birbirini sevmedikçe gerçekten iman ettiğine inanmayan, namuslarını birbirine sonsuz şekilde güvenen, fedakâr toplum ne oldu da birbirine kast eden bir zümre haline geliverdi. İnsanların başlarına iş gelmeden önlem almak, ne zaman toplumun görevi olacak, hep insanların başına iş geldikten sonra dövünmek zorunda mı kalacağız? Herkes sokaktaki yozlaşmadan ve bozulmadan rahatsız olduğunu söylemesine rağmen tedbir almak, tedavi etmek gibi bir yol asla benimsenmemektedir. Ülkenin idarecilerinin insanlar olayları yaşadıktan sonra pişmanlık duyduğunu ifade eden ve birbirlerini suçlayan beyanlarını duymak istemiyoruz. Çözüm makamı olduğunuzu unutmayın. İnsanlar öldükten sonra değil, ölmeden önce yapılması gereken işleri yapınız” şeklinde konuştu.

   Sipahioğlu, insanların acılarını kendi reytinglerine alet edenleri, acıdan beslenmeye çalışan baykuşlara benzeterek, Her alevi ölümüyle, ölü evinin ağıtçısı gibi davranan riyakâr medya, bir taraftan başkaların ölümüne seyirci kalırken, diğer taraftan yeni mağdurların ortaya çıkabileceği her türlü istismarın mevcut olduğu dizileri, filmleri büyük bir iştah ile pazarlamaktadır. Muhalefet yapacağız diye insanların acılarını kendi siyasetlerine ve reytinglerine alet etmeye çalışanlar, insanların acıları üstüne tünemiş, acıdan beslenmeye çalışan baykuşlar gibidir” dedi.

(Haber-Foto Aşyenur Sarıkaya)