?ÖĞRETMENLİK KENDİNİ TÜKETEREK BİRİLERİNİ VAR EDEBİLME SANATIDIR?

26.11.2015 10:32:35

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Öğretmenler Günü dolayısı ile geleneksel hale getirdiği yemek programı bu yıl Bünyan İlçesi´nde yapıldı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Günü kutlama programları etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale gelen yemek programının 3.´sü Bünyan İlçesi´nde yapıldı. Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu öğretmenliğin fedakarlık mesleği olduğunu ifade ederek ?Kendini tüketerek birilerini var edebilme sanatı aslında öğretmenlik? dedi. Çandıroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;
?Kayseri´de göreve başladığımız günden bu yana öğretmen arkadaşlarımızla Öğretmenler Günü´nde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Bu atmosferi birlikte paylaşmayı önemsiyoruz. Bugün ayrıca benim için önemli tarafı da ben ilk ve ortaokulu ve liseyi Bünyan´da bitirdim. Bu noktada Bünyanlı hemşehrilerimizle, eski arkadaşlarımızla, gezdiğimiz sokaklarda birçok anılarımızın olduğu bir ilçede ayrıca bulunmak bizim için müstesna bir gün oldu. burada organizasyonu yapan başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´müz olmak üzere emeği geçen arkadaşlara teşekkür etmek lazım. Öğretmenlik peygamber mesleği, fedakarlık mesleği. Kendini tüketerek birilerini var edebilme sanatı aslında öğretmenlik. Böyle bir günde Kayseri´de öğretmenlik yapan 18 bin 700 arkadaşımız var. Bunların da ayrı ayrı Öğretmenler Günü´nü kutluyorum. İnşallah meslekte daha nice hayırlı ömürler geçirmelerini diliyor, uzun ömürler diliyorum? dedi.
Programda ayrıca resim yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu tarafından verildi. Programa Bünyan Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve davetliler katıldı.