ÖĞRENCİLERE İMAM HATİPLER ANLATILDI

11.08.2014 11:05:29

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda açılan Teog Tercih Günleri” çadırına Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi de katıldı. 8. sınıfı bitirip 9. sınıfa geçen öğrencilere Tercih Danışmanları tarafından puanla

Teog Tercih Günleri kapsamında Kimder’in açtığı çadıra destek veren okullardan birisi de Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Okul adına standda görev alan Meslek Dersleri Öğretmeni Vedat Önal konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Kimder’in organize ettiği bu çadırda, gerek öğrencilere gerekse ailelerine imam hatip liseleri ile ilgili çeşitli bilgiler verdik. Genel olarak imam hatip liseleri ile ilgili bilgilerin yanı sıra okulumuzu tercih etmek isteyen öğrencilere de okulumuzu anlatma fırsatı bulduk. İmam Hatip Liseleri konusunda kafalarında oluşmuş olan soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Özellikle bazı ailelerde ve öğrencilerde hala katsayı problemi ile ilgili sıkıntıların devam ettiği ve puanlarının üniversite yerleştirmelerinde kırılacağı endişesinin devam ettiğini gördük. Aileleri ve öğrencileri dinlediğimizde bu olumsuz bakışın maalesef bazı rehberlik uzmanları tarafından dile getirilmesinden kaynaklandığını da görmüş olduk. Belirtilen olumsuzlukların hiçbirinin imam hatip liselerinde şu anda mevcut olmadığını ve imam hatip liselerinin hem sayı olarak hem de kalite olarak her geçen gün daha iyiye doğru gittiğini, öğrencilerimize ve velilerimize anlatmaya çalışarak olumsuz düşüncelerinden kurtulmalarına vesile olmaya çalıştık. Onlarca öğrencimizle ve velileri ile görüşerek bu konuları birebir kendilerine anlatma imkanı bulduk. Kanaatime göre Kimder’in bu hizmeti gerçekten çok faydalı oldu. Bu hizmetlerin biraz daha genişleyerek önümüzdeki yıllarda da devam etmesinde büyük fayda olduğunu düşünüyorum” şeklinde bilgiler verdi. (Haber Merkezi)