ÖĞRENCİLER BULUŞUYOR!

7.05.2015 10:44:48

Kayseri'de bulunan 55 farklı ülkeden öğrencinin katılacağı Öğrenci Buluşmaları 9 ve 10 Mayıs'ta Kurşunlu Otoparkı'nda düzenlenecek.

Kayseri'de bulunan 55 farklı ülkeden öğrencinin katılacağı Öğrenci Buluşmaları 9 ve 10 Mayıs'ta Kurşunlu Otoparkı'nda düzenlenecek.

 

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında 55 farklı ülkeden öğrencilerin katılacağı 8. Uluslararası öğrenci buluşmasının lansmanını yaptı. Basın mensuplarına ise Kırgızistan'ın yöresel şapkası hediye edildi.

 

Mücahit Bulut, yurtdışından gelen öğrencilere ayni ve nakdi tüm yardımları yaptıklarını belirterek, KUDER yurtdışından Kayseri'ye eğitim için gelen öğrencileri, eğitimden rehberliğe sosyal ve sportif faaliyetlerinden barınma ve burs ihtiyaçlarına kültürel faaliyetlerinden Türkçe öğretimine varıncaya kadar oldukça geniş bir yelpazede hizmet vermek amacıyla kurulmuş uluslar arası bir öğrenci derneğidir. Biz bir milletiz sloganı ile yola çıkan KUDER gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler vesilesiyle farklı coğrafyalardan gelmiş binlerce misafir öğrenciye aynı milletin fertleri oldukları şuurunu kazandırmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerimizin farklılıkları bir zenginlik unsuru olarak gören, yeryüzünde attığı her adımda kardeşlik bilincini hatırlayan birer fert olarak yetişmeleri en önemli amacımızdır” dedi.

Bulut etkinliğin 9-10 Mayıs'ta Kurşunlu Otoparkı'nda yapılacağını hatırlatarak, Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız şu zaman diliminde misafir öğrencilerimizin halkımızla daha yakından tanışmasına ve halkımızın da dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencileri ve o ülkelerin kültürlerini tanımalarına katkı sağlamak amacıyla 33 farklı şehirde icra edilecek olan 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nı Kayseri'de 9-10 Mayıs'ta Kurşunlu Otoparkı'nda düzenlemeye karar verdik. Programımızın açılışı 9 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacaktır. 33 farklı şehirde aynı günde icra edilecek olan etkinliklerin finali 16 Mayıs'ta İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşecektir. Bu vesileyle tüm halkımızı 9-10 Mayıs'ta saat 10.00'dan, gece 22.00'a kadar sürecek olan etkinliğimize davet ediyoruz” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİLER BULUŞUYOR!