ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SUNDU

15.01.2015 10:54:27

Melikşahlı Öğrenciler Projelerini Sundu Melikşah Üniversitesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla gerçekleştirilen Melikşah Start-Up” girişimcilik konulu projede eğitim alan öğrenciler iş fikirlerini hocalarının karşılarında sunarak hocalarını ikna etmeye çalıştıl

TÜBİTAK tarafından destek verilen ve bu yıl ikinci dönem öğrencilerini alan “Melikşah Start-Up” projesi öğrencileri, girişimcilik üzerine bir dönem boyunca aldığı eğitimler sonunda projelerinin iş planlarını hazırlayarak hocalarının karşısında sunum yaptı. Hocalarını ikna etmek için uzun uğraşlar sarf eden öğrencilerin birbirinden ilginç projeleri vardı. Talaş atıklarından elde edilen yakıta, düğün koçluğuna, doğal meyve ve sebze üretimine ve daha birçok farklı fikirle sunumlarını gerçekleştiren öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

 Öğrencilerin bir dönem boyunca iş planı hazırladığını, ancak kağıt üstünde iş planı hazırlamanın bir yönüyle daha rahat ve kolay olduğunu, ama karşılarında projelerine destek verecek insanlar  varmış gibi çıkıp iş fikrinden bahsederek, ikna etmeye çalışmanın öğrencileri ciddi anlamda sıkıntıya soktuğunu söyleyen, Melikşah Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Melikşah Start-Up projesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emin Emirza: “Bizde zaten öğrencilere, bu sıkıntıyı ve heyecanı yaşatarak, onlardaki potansiyeli açığa çıkartmak istedik. Bu çalışmamızla hem öğrenciler nezdinde dikkat çekmek istedik hem de medya aracılıyla girişimci olmak isteyen insanlara, öğrencilere ve mezunlara mesaj vermek istedik.” dedi.