Öğrenciler müzeyi gezdi

28.07.2016 09:43:09

Kayseri Hilal Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Çevre Derneği´nin (Hilal Der) İkra Yaz Okulu´na katılan çocuklar Gevher Nesibe Şifa Hatun Tıp Merkezi Müzesi´ni gezdi.

Kayseri Hilal Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Çevre Derneği´nin düzenlediği 5 haftalık İkra Yaz Okulu devam ediyor. Yaz okuluna katılan öğrenciler kurs kapsamında öğleden önce kuran eğitimi görüyor, öğleden sonra da çeşitli etkinliklerle sosyalleşiyor. Her Çarşamba farklı etkinlikler yapan yaz kursu öğrencileri bu hafta da Mimar Sinan Parkı içinde bulunan Gevher Nesibe Şifa Hatun Tıp Merkezi Müzesi´ni (Selçuklu Müzesi) gezdi. Yaz okuluna katılan öğrencilerin çeşitli aktivitelere de katıldıklarını belirten Hilal Der öğreticisi Akgün Bozkurt, ?Yaz okulumuz 5 hafta sürüyor. Öğrenciler sabah kuran eğitimi görüyorlar, öğleden sonra ise çeşitli aktiviteler yapıyorlar. Her Çarşamba günü de yüzme, satranç, at binme, gezi gibi etkinliklerimiz oluyor. Bu hafta da öğrencilerimizi Selçuklu Müzesi´ne getirdik. Buranın tarihini dinleyip, müze hakkında bilgi alacak ve müzeyi gezecekler? şeklinde konuştu.
İkra Yaz Okulu´na katılan 7 ile 12 yaş arasındaki 75 çocuk, Gevher Nesibe Şifa Hatun Tıp Merkezi Müzesi´nin tarihini müze yetkilisinden dinledikten sonra müzeyi gezerek etkinliği sonlandırdı.
Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: Öğrenciler müzeyi gezdi