ÖĞENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI

15.05.2015 11:36:11

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayseri Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği öğrenme şenlikleri Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayseri Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği öğrenme şenlikleri Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Toplamda 3 gün sürecek olan öğrenme şenlikleri sabah Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başladı.

Buradaki programda İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanlığı Genel Müdürlüğü Uğur Engin, öğrenme şenliğine katılan okullar ve öğrencileri hazır bulundu.

Renkli görüntülere sahne olan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kortej eşliğinde Mimarsinan Parkı'na yürünmesi ile devam etti.

Mimarsinan Parkı'ndaki törene Vali Orhan Düzgün'de katıldı. Orhan Düzgün'ü, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş karşıladı.

Asıl programının yapıldığı Mimarsinan Parkı'nda Kafkas yöresine ait dansların ve halk oyunları ekibinin sunduğu gösteri ile başladı. Gösterileri izleyen Orhan Düzgün, ardından kısa bir konuşma yaptı.

Öğrenme şenlikleri denilince ve okullarımız ağırlıklı bir program olunca sadece okullardaki öğrencilerimize yönelik bir program gibi anlaşılmaması gerektiğini belirten Düzgün,  Öğrenme denilince aslında hayat boyu bir öğrenme anlaşılmalı. Okullardan başlayarak vefat edinceye kadar insanın hayat boyu kedini sürekli yenilemesi, geliştirmesi son derece önemli. İşleyen demir ışıldar, işlemezse pas tutar. Bizlerinde zihnimizin sağlıklı kalabilmesi için 30 yaşında 40 yaşında ilerleyen yıllarda sağlıklı bireyler olabilmemiz için, unutkanlık hastalığından koruna bilmemiz için sürekli kendimizi yenilememiz, öğrenmeye yönelmemiz lazım. Bu konu ben artık şu yaşa geldim ne öğreneceğim diye düşünmemek gerek” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Orhan Düzgün, Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve Uğur Engin ile birlikte Mimansinan Parkı'na açılan stantları gezerek öğrencilerle konuştular.

Haber: Berna Utaş Utangan



Anahtar Kelimeler: ÖĞENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI