ODAKIR´DAN BİR ATAK DAHA

1.10.2018 10:40:04

2.etap Yeşilyurt Sanayii´nin temeli hafta sonu atıldı.

Kayseri Oto Sanatkarları Odası 2. Etap Yeşilyurt Sanayii´nin temeli  düzenlenen  törenle atıldı.   Temel atma törenine Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı  Mustafa Elitaş,  Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  ve  AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri   Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Esnaf Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Mustafa Alan,  Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Ticaret  İl Müdürü Alaattin Fırat´ ın yanı sıra oda başkanları çok sayıda üye ve vatandaşlar katıldı.

 Törende konuşan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ?de esnaf ve sanatkarlar için ?Dükkan´ kavramının yani işyerinin nedenli önemli olduğunun altını çizip, biz kültürü ve uyum içinde gerçekleştirilen çalışmaların çok güzel sonuçları olduğuna dikkat çekti.

Temel atma törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Oto Sanatkarları Odası Başkanı Şeyhi Odakır  Eski sanayi sitesinin  ihtiyaca cevap vermediğini  dile getirerek, yapılan projelerin bedelinin  450 milyon TL olduğunu söyledi.   Odakır´ Günümüze geldiğimizde Yeni Sanayi sitemiz artık ihtiyaca cevap vermez oldu. Yeni Sanayinin bulunduğu yer şehirin içerisinde kaldı. Bu nedenle büyük araç giriş ve çıkışlarında yaşadığımız sorunlar sıkıntılar işyerlerimizin küçük olması burada ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Bu nedenlerden dolayı bu siteler yapılması gerekliydi, bizde bu siteleri yapma içerisine girdik?diye konuştu.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik espirili bir üslupla gerçekleştirdiği konuşmasında asıl alkışı hak edenlerin bu ülke için, bu şehir için alın teri döküp, aş ? iş üretip, vergi veren oto sanatkarları olduğunu vurgulayarak ?Asıl alkışlanması gerekenler sizlersiniz? değerlendirmesinde bulundu ve ?Bir diğer altı çizilmesi gereken bizlerin şehrimizi büyütecek projeler gerçekleştiriyor olmamızdır? ifadesini kullandı?

Temel atma törenin bir diğer önemli ismi Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´da konuşmasında ?Bütün bu çalışmalarda ve hayata geçen projelerde biz kültürü ile oluşan koordinasyonun eserlerini görüyoruz. Burada gözden kaçırılması gereken bir ayrıntıda proje üretecek yapının desteklenmesi gerektiğidir.? Değerlendirmesinde bulundu?

Son olarak kürsüye gelen Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ?de esnaf ve sanatkarlar için ?Dükkan´ kavramının yani işyerinin nedenli önemli olduğunun altını çizip, biz kültürü ve uyum içinde gerçekleştirilen çalışmaların çok güzel sonuçları olduğuna dikkat çekti?

200 işyerinden oluşan 2. Etap Yeşilyurt Sanayi Sitesi´nin temeli konuşmaların ardından protokol mensuplarının hep birlikte butona basıp, ilk harcın temellere akıtılması ile start verdi?

(Haber: Bekir Aslantaş)

 



Anahtar Kelimeler: ODAKIR ATAK DAHA