O İMAMA İNCELEME!

21.08.2014 10:55:04

Kayseri Müftülüğü,, Genel Yayın Yönetmeniz Metin Sönmez'in geçen cumartesi günü köşesine taşıdığı, Eyy imam efendi” başlıklı köşe yazısının ardından harekete geçti.

İl Mütftüsü Ali Maraşlıgil, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu olayla kendi personelleri ile hiçbir ilgisi bulunmadığını belirterek, “Bahse konu Matbaacılar Sitesi Cami ramazan ayı itibariyle yeni açılmıştır. Camide kadrolu imamımız bulunmamaktadır. Cami Derneği, Halil İlhan adlı emekli imam-hatibi ücretli olarak görevlendirmiş, sohbet için de Zeki Bozdoğan’ı da camiye davet etmiştir. O sohbetlerin ikincisinde basına yansıyan talihsiz konuşmalar gerçekleşmiştir,” dedi.

  İl Müftülüğü’nün açıklamasında, camide siyaset yaptığı net biçimde ortaya çıkan Zeki Bozdoğan’ın nedamet getirdiği ifade edilirken, alınan bilgiye göre de kendisi “Keşke konuşmasıydım” ifadelerine yer verdiği kaydedildi. Müftülük, elde ettiği bu bilgilerin ardından inceleme başlattı. Gerekmesi halende başkanlık müfettişi talebinde de bulunulacağı öğrenildi.

  KICASA NE OLMUŞTU?

  Bozdoğan, geçtiğimiz  hafta Cuma Namazı vaazında 28 Şubat döneminden başlayarak, günümüze kadar gelmiş, iktidarı övmüş, muhalefeti yermiş, camiinin içine siyaset taşıyarak, cemaatin büyük tepkisiyle karşılaşmıştı.