O Meclise Girilecek

30.09.2015 10:09:43

Saadet Partisi Kayseri birinci sıra milletvekili adayı Mahmut Arıkan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Arıkan,?Kayseri´den 1 vekil çıkaracak oyu almış olursak Türkiye geneli barajı geçmese bile meclise gireceğiz? dedi.

 

  

Saadet Partisi Kayseri 26. Dönem milletvekili adayları dün Kayseri Gazeteciler cemiyetine ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, ?7 Haziran seçimlerinden sonra önümüze bir seçim daha geldi. O da 1 Kasım genel seçimleri. Biz Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olarak siyasi partileri burada ağırlamaktan memnunuz? şeklinde konuştu.

   Saadet Partisi eski il başkanı Mahmut Arıkan,  ?Bu gün itibariyle de aktif olarak sahadaki çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. İnşallah 7 Haziran´da Türkiye´nin yakalamayı başaramadığı istikrar bu seçimde yakalanır diye umut ediyoruz. Bu 7 Haziran´dan bu yana geçen süre yaklaşık 4-5 aylık süre içinde ülkemiz dış politikalar konusunda cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Bir ağabey vazifesi yapan bir baba şefkatiyle üslubuyla siyaset yapacak bir parti yok. Mecliste bulunan 4 tane siyasi parti bize şunu gösterdi ki bir sonraki seçimde nasıl olur da daha fazla oy alırız. Ülkenin geleceğiyle ülkenin içinde olduğu durumla ilgili çok fazla bir kaygı gütmediklerini gördük. İnşallah bundan sonraki süreçte 1 Kasım´a kadar çalışmalarımızı yapacağız gayretlerimizi göstereceğiz? ifadelerini kullandı.

   ?Bireysel başvuru ile meclise gireceğiz?

   Saadet Partisini bir şekilde meclise götürme gayreti içinde olacaklarını belirten Arıkan, ?Biz gönüllerde iktidarız. Bize insanlar oy vermek istediklerini, ancak yüzde 10 barajı yüzünden oy vermediklerini söylüyorlar. Bizim genel başkanımız Mustafa Kamalak biliyorsunuz anayasa profesörü. Anayasayı incelediğinde orada bir mevzuat buluyor. Bu mevzuatta partinin barajı geçmese dahi Kayseri ölçeğinde düşünecek olursak, 1 milletvekili çıkarabilecek oyu aldığımızda bireysel başvuru ile meclise gireceğimizi düşünüyoruz. Bununla alakalı gerekli mevzuat da genel başkanımız tarafından teslim edildi. Bu noktada gayret gösteriyoruz? diye konuştu.

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Meclise Girilecek