O KAYSERİ´NİN TEK MİLLİ SPORCUSU

26.07.2016 10:08:19

1998 doğumlu olan genç ve başarılı genç oyuncu ilimizde görev yapan Kayseri Atletikspor forması giyen ve İşitme Engelliler Milli Takım oyuncu olan Elif Ömür, ?Kayseri´nin tek milli formayı giyen? isim olarak ön planla yer alıyor.

En büyük destekçisi ailesi olan Elif´in tam anlamıyla ise ?ON PARMAĞINDA ON MARİFET? var. Hem okuyor, hem çalışıyor hem de futbol oynuyor.  19 yaşında olmasına rağmen büyük bir yol kat eden Elif Ömür,  Kayseri´nin gururu oldu.

Seni tanıyalım? Elif Ömür kimdir?...

28 Şubat 1998 Kayseri doğumluyum. 19 yaşındayım. Atatürk Kız Meslek Lisesinde okurken Lise 1 sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım.  Okula gittiğim dönemde de sabahları çalışıp öğleden sonra okula gidiyordum. Ailemi geçindirmem için okulu bu yüzden bıraktım.  Şuan da hem Açık Lisede okuyorum hem de çalışıyorum.

Sporla tanışma hikâyenizi anlatır mısınız?

Sadiye Nuhoğlu İlköğretim Okulunda okurken sınıflar arası futbol turnuvasını yapılıyordu. Ben o zaman 4.sınıftayken sınıflar arasında yapılan turnuvada Mustafa hocam yeteneğimi keşfetti. Aradan bir senede geçtikten sonra Zümrüt´ten İldem´ tanıştık.  Daha sonra Bülent Altop Ortaokula nakil oldum. Bekir hocanın bayan futbol takımı kurması ile Türkiye Genellinde Türkiye dördüncüsü olduk ve ondan sonra okulun bağlı olduğunu bir kulüp olmayınca 2012 yılından sonra Bekir hocanın yönlendirmesi ile diğer kulüplerde oynamaya başladım. Sonra 2014 yılında Bekir Dağlı hocamın kulüp kurması ile birlikte Kayseri Atletikspor´a geldim. Son iki sezondur Kayseri Atletikspor´da forma giyiyorum.

Sporla tanışınca hayatınızda ne gibi değişmeler oldu?

Takımlarda oynamaya başladıkça yeteneklerim ve özgüvenim gelişti. Bununla beraber Hocam bana kaptanlık görevini verdi onurla yapıyorum. Bazen ben bile kendimi tanıyamıyorum. Sporla beraber birçok arkadaşım oldu. Spor bana bazı şeyleri öğretti ve gösterdi. Futbola aşırı derecede aşığım ve aşırı bir tutkum var. O yüzden futbol için birçok şeyden vazgeçtim.

/resimler/2016-7/26/1010361368931.jpg    /resimler/2016-7/26/1012295746162.jpg

Futbolda nereye kadar gelmek istersiniz?

Açıkçası hiç beklemiyordum bu kadar olacağını. Çünkü antrenmanlara fazla gidemiyordum. Sadece maçlara gidiyordum. Eksiklerim çoktu. Sonra Eskişehir´de maçların olacağını öğrendim. Milli takım seçmeleri Eskişehir´de yapıldı. Orda beni gören milli takım hocalarından milli daveti aldım. Bugün daha iyi yapsam yarın daha iyisini yapmak için elimden geleni yaparım. Futbol sayesinde ailemi daha iyi yerlere getirmek istiyorum.  Babamı küçük yaşta kaybettim. Futbola dört elle sarılıyorum.  Hem okuyorum, hem çalışıyorum hem de futbol oynuyorum. Liseden mezun olduktan sonra Beden eğitimi okuyarak spora bu yönde destek vermek istiyorum.

Milli formayı giymek nasıl duygu?

Milli takımda dört kez kamp yaptım. Her kampta 2-3 sporcuyu eliyorlardı. Ben her kampa çağrıldığımda, hiçbir zaman eleyeceklerini kuşku yapmadım. Her zaman kazanacağımı ve başaracağımı biliyordum.  Dört kamp sonrası Milli takım ile İtalya´ya gittik. İtalya´da yapılan Dünya Şampiyonası ilk maçı öncesi otelde verilen Milli formayı alınca gözlerim doldu. Ay-Yıldızlı formayı giyebilmek çok gurur verici bir şey. Ay-Yıldızlı forma ile sahaya çıkıp Türkiye´yi temsil etmek gerçekten onur verici. Milli formayı giymek herkese nasip olmaz. Milli formayı çok şükür giydim ve hedeflerimin büyüğünü gerçekleştirmiş oldum. Yeni giydiğim Milli takım formasını sonuna kadar giyeceğim ve asla pes etmeyeceğim.

/resimler/2016-7/26/1018409034725.jpg

İşitme Engelli Milli Takımda oynuyorsun, takım arkadaşların ile nasıl anlaşıyorsun?

Onlarla beraber olduğum her sürede işaret dilleri öğrendim. Gerektiği yerde sorarak öğrendim. Takım arkadaşlarımda hem antrenmanda hem de maçlar genelde işaret dili ile konuşup anlaşıyorum. Her sporcu normal olarak konuşmak ister ama ALLAH´tan gelen bir şey olduğunu için yapacak bir şey yok. Buna çok şükür. Elimden geldiği kadarı ile arkadaşlarımla en iyi şekilde anlaştığımı düşünüyorum.

 İlk İşitme Engelliler futbol takımı lisans ve tecrüben nerede başladı?

İşitme Engelliler lisansım Muğla Ortaca İşitme Engelliler Bayan Takımı ile çıktı. s

Kızlara bir tavsiyen var mı?

Ülkemizde kızlar üzerinde mahalle baskısına kesinlikle aldırmasınlar.  Azim ettikçe her şeyin başarılabileceğini bilmek yeter. Kendilerine inansınlar, kendilerine güvensinler.  Her şeyin ötesinden çalışmak geliyor. Çalışmakla hiçbir şey kaybolmuyor. Aksine daha çok gelişiyor ve hedeflerine doğru adım adım ilerliyorsun. Her şeyin başı çok çalışmaktan geçiyor.

/resimler/2016-7/26/1016597313952.jpg

 

Unutamadığın bir anın var mı?

Kayseri Atletikspor forması ile ilk attığım golü unutamıyorum.  Daha önce oynadığım birkaç formaları altında bu duyguyu yaşayamamıştım.  Kayseri Atletikspor maçında ilk maçında Y.B.Şafakspor´a attığım golümü unutamam. Kayseri Atletikspor benim için çok önemli bir takım. Bekir Dağlı hoca yeri geliyor baba gibi yeri geliyor bizim her şeyimiz oluyor.

Maçlara çıkmadan önce uğurun var mı?

Maçlardan bir gün öncesinden kendimi maça odaklıyorum ve hazırlıyorum. Her maça çıkarken sanki ilk maçımmış gibi heyecanlı çıkıyorum. Sahaya çıkarken Allah´ım sen benim yardımcım ol ve onun hatırı aşkı için beni yalnız bırakma diyerek sahaya ayak basıyorum. Tek uğurum ve duam bu.

Ailen futbol oynamana nasıl bakıyor. Neler diyorlar sana?

Tek büyük destekçim annem. Annemin ve kardeşimin sonuna kadar arkamda dağlı gibi durduğunu biliyorum.  Şimdiye kadar futbolu bırak felan demediler. Aksine daha iyi olmam için bana hep yardımcı olup dua ettiler. Futbolun erkek olduğunu bildiği için benim futbol oynadığımı duyunca çok şaşırmışlardı ama beni sahada izlerken çok mutlu oldular. Her zaman benimle gurur duyuyorlar. Onların göğsünü kabartmaya devam edeceğim. Daha iyi olmam için en büyük destekçim annem ve kardeşim. Bir erkeğin yapamadığını benim yaptığımı söylüyorlar ve benimle gurur duyuyorlar. Yılladır bana destek olan ve dağ gibi arkamda duran annem Songül Ömür´e teşekkürlerimi borç bilirim.

Eklemek istediğin bir şey var mı?

Sadece bu yaptığım başarının ve gururun babamın da görmesinin çok isterdim. Benimle bu keyifli ve güzel röportaj için Büyük Kayseri Gazetesi Spor Muhabiri Memduh Borazan´a çok teşekkür ederim. Sevgi ve saygı ile kalın.

(Röportaj: Memduh BORAZAN)

 

ELİF ÖMÜR´ÜN ENLERİ

SEVDİĞİ YEMEKLER: Karnıyarık-Mercimek Çorbası

SEVDİĞİN MÜZİKLER: Yıldız Tilbe-Sıla

EN SEVDİĞİN FİLM: Poyraz Karayel

EN SEVDİĞİN ŞEHİRLER: İstanbul-Eskişehir- Hatay

 /resimler/2016-7/26/1018008721486.jpg

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ MİLLİ SPORCUSU