O İLÇE KARIŞTI

28.07.2017 11:43:38

Develi´de logo tartışması başladı. Binlerce kişi sosyal medya hesabından Develi Belediyesi´ne ateş püskürüyor.

Develi´de logo tartışması başladı. Binlerce kişi sosyal medya hesabından Develi Belediyesi´ne ateş püskürüyor. Belediyenin kültürel faaliyetinde kullanılması için tasarlanan logo aslında daha önce bilinen bir logonun bir benzeri olarak göze çarpıyor. Kocasinan Belediyesi´nin logosu ile pek farkı olmayan bu tasarımın birde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen´in yanı başında duran motifli yastığına benzer olması da tepkileri çoğalttı.

MHP Develi İlçe Başkanı Ali Kabak, sosyal paylaşım sitesinden Belediye ye sitem etti. Fotoğraflarını paylaşan ve logo´nun neden değiştirilme gereği duyulduğu sorusunu soran Kabak, bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini savundu. Kabak´ın bu paylaşımı tıklanma ve yorum rekorları kırdı. Develi´liler Belediyenin bu logo tasarımına büyük tepki gösterdi. Binlerce kişi Develi belediyesinin bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerektiği konusunda fikirlerini beyan etti. Çarpıcı yorumların sıralandığı paylaşımda özellikle eski logo´nun daha çok beğeni topladığını yeni logonun ise Develi´ye yakışmayan bir tasarım olduğu not düşülüyor.

İşte Ali Kabak, Develi Belediyesi hakkında şu iddiaları sıraladı.

?Sanki Develi´mizde bütün sorunlarımız bitti, Tek sorunumuz Belediyenin Kültürel faaliyetlerde kullanacağı yeni bir logo tasarımı yaptırması kaldı. Yıllardır kullandığımız logomuza ne oldu da yeni bir logo tasarlama ihtiyacı duydunuz? Madem Selçuklu yıldızından esinlendiniz bunun için Erciyes Üniversitesinden hocalara da bir sürü paralar verdiniz; Bu çalışmayı yaparken Develi´nin tarihini ve kültürel yapısını bilen bir birinden değerli şahsiyetlerimiz vardı bunlardan hiç fikir almayı düşünmediniz mi. Artık bu boş beleş işleri bırakın. Memleket her gün Develi´ye yakışmayacak olaylarla Ülkenin gündemine düşmekte sizler logo çalışması değil de toplumsal sorunlara çözüm üretme işine el atın. Ben yaptım olduğu mantığından vazgeçin. Bu memleket hepimizin ortak yaşam alanı bu memleket hakkında alınacak her kararda tüm Develi´li değerlerin fikri alınmalı. Develi Bu kadar sahipsiz değildir. Olmamış sayın başkan bu logo Develi´ye yakışmamış. Sadece biz değil, Hiçbir hemşehrimizin Bu logoyu içine sindireceğine inanmıyorum. Bu yanlışlıktan bir an dönmeniz tavsiyemizdir. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´ın tepkileri üzerine çeken logo tasarımı Kocasinan Belediyesi´nin logosunun da bir benzeri olduğu dikkati çekildi. (Bekir Aslantaş)



Anahtar Kelimeler: İLÇE KARIŞTI