Nursaçan: "Birlik ve beraberliğimizi geliştireceğiz"

4.11.2016 11:46:35

´Sanayicilerimize hizmet etmeye geliyoruz´

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Başkanı Tahir Nursaçan, "Birlik ve beraberliğimizi geliştireceğiz" dedi. 
KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, sanayi bölgesinde mobilya, ahşap ve tekstil alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile sektör toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Nursaçan, 15 Temmuz şehitlerini andı. Nursaçan, "15 Temmuz da kahraman vatandaşlarımızın karşı durdukları şey, tanktı, toptu, tankerdi ama onlarda öyle bir iman ve vatan sevgisi vardı ki, canlarını hiçe saydılar. Şehitlerimize Allah´tan rahmet Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Dünya var olduğu müddetçe ülkemiz de var olacak" dedi.
Nursaçan, "Birlik ve beraberliğimizi geliştirmek durumundayız. Birlikte rahmet ayrılıkta azap olduğunu yüce dinimiz bize en güzel şekilde anlatıyor. İnşallah bizde KOSB´da yeni Türkiye´nin yeni Kayseri OSB´sinde değişimin öncüsü olmaya hep beraber devam edeceğiz. Kayseri OSB´yi liyakatın, birlikteliğin ve kardeşliğin merkezi haline getireceğiz. Sıkıntılara gebe bir coğrafyada yaşıyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Avrupa´da çifte standardı konuşanlar, insan haklarından bahsedenler konu 3 milyonluk Suriyeliye geldiği zaman, konu Müslüman kanı olduğu o zaman maalesef ne insan hakları nede vicdan kalıyor" ifadelerini kullandı.
Birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gerektiğini belirten Başkan Nursaçan, "Bizlerin birlik ve beraberliği pekiştirmesi lazım. Bugün organize sanayimiz 3 milyon metrekare ile başlamış, şuanda 22 milyon metrekareyi geçmiştir. Türkiye´de 300 tane OSB var. Bunlar arasında ilk 5´in içerisinde bir Kayseri OSB var. 150 kilometre kendi içerisinde yolu var. Buradaki birçok dostumuz eski sanayiden organize sanayine gelmiştir. Eski sanayide 100 metrekarelik atölyelerde üretimimizi ve ticaretimizi yapabiliyorduk ama bugün meşakkatlerimiz arttı. Eskiden komşuluk kültürü vardı, şimdi rakip kültürü başladı. Bizim eskiye dönmemiz gerekiyor. Komşuluğumuzu, meslektaşlığımızı ve tecrübelerimizi paylaşmamız lazım. Biz çok ciddi bir tüketim toplumu olduk. Bizim üretim toplumum olmamız gerekiyor. O manada hepimiz bir araya gelip tüketim de öz eleştirileri, hesapçı olmamayı ama rahatça üretimin yollarını beraber bulmamız lazım" diye konuştu.
KOSB Başkanı Nursaçan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizler göreve geldiğimizde ´Kayseri Organize Sanayi Bölgesine sahip olmaya gelmiyoruz´ dedik ve sözümüzde durduk. ´Sanayicilerimize hizmet etmeye geliyoruz´ dedik ve Allah´a binlerce şükür olsun hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu değişimi biz istemedik. Siz istediniz. Sizlere hizmeti en iyi manada getirmeye gayret ettik. Göreve ilk geldiğimizde biz müdürlüğümüzü Kayseri sanayicisi ile kucaklaştırdık. Onlarda zaten sizlerin takdiridir. Bizler sizlere kanunlara bağlı kalmak şartıyla hizmet için varız."