NÖBETTE 19. GÜN

4.08.2016 09:34:48

Demokrasi nöbetinde Kayseri ve ilçe meydanlarını vatandaşlar boş bırakmıyor.

Kayseri´deki demokrasi nöbetinin 19´uncu gününe Abdurrahman Dilipak ve Arslanbek Sultanbekov gibi isimler de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 19 gündür aynı coşkuyla nöbet tutan Kayserililere teşekkür etti.
Demokrasi nöbetinin 19´uncu günü her akşam olduğu gibi Kuran-ı Kerim´in okunması ve dualarla başladı. Demokrasi nöbetine Büyükşehir Belediyesi´nin davetiyle Ünlü Kırgız Sanatçı Arslanbek Sultanbekov da katıldı. Bir konser veren Sultanbekov, meşhur Dombra şarkısını da seslendirdi.
Demokrasi nöbetine ilk günden itibaren kesintisiz katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de halkı selamlayarak Kayseri´de ilk günden beri coşkulu bir şekilde nöbet tutan hemşehrilerine teşekkür etti. Başkan Çelik, Kayseri´deki nöbete katılan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak´ı da sahneye davet etti.
ORDUSUNU KURTARAN MİLLET
?Hainlerin her şeyi olabilir; ama sizin de Allah´ınız var? diyerek sözlerine başlayan Abdurrahman Dilipak, ?Bugüne kadar sizi kurtaran bir ordudan söz ediliyordu, şimdi siz ordusunu kurtaran bir milletsiniz? diye konuştu.
Demokrasi nöbetinde daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, meydanı dolaşarak vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı´ndaki halka çeşitli ikramlarda bulunan Başkan Çelik, daha sonra Anadolu Ajansı´nın hazırladığı ?Dakika Dakika FETÖ´nün Darbe Girişimi´ adlı kitabı Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Tevfik Işık ile birlikte dağıttı. Başkan Çelik, sıcağı sıcağına hazırlanan kitabın çok önemli bir belge hüviyetinde olduğunu belirtti.
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR
?HİÇBİR GÜÇ ÜLKEMİZİ BÖLEMEZ?
Gün içerisinde belediyecilik çalışmalarına devam eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, akşamları ise demokrasi nöbetine katılıyor. Her fırsatta Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetlerine katılan Başkan Çolakbayrakdar, ?Yüreklerimizde vatan sevgisi olduğu sürece hiçbir güç ülkemizi bölemez.? dedi.
Meydanlarda ki kardeşlik ruhunun tüm hainlerin korkulu rüyası olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ?yediden yetmişe, çocuğundan yaşlısına kadın erkek hep beraber milli irademize sahip çıkmak için meydanlardayız. Yediden yetmişe herkes, tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet olgusu için meydanlarda sabaha kadar nöbet tutarak darbeye karşı tepkisini ortaya koyuyor. Allah birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü daim etsin, bozmak isteyenlere fırsat vermesin. İnşallah bu güzel vatanımızda sağlık ve huzurla yaşamaya devam edeceğiz.? dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, Demokrasi nöbetinin 19. gününde de meydanları terk etmeyen vatanseverlere kendi elleriyle kumanya ikram etti.
DEVELİ´DE ŞÜKÜR KURBANI KESİLDİ
Develi Belediyesi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkenin kurtulmasından dolayı şükür kurbanı kesti.
Develi meydanında Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan ve binlerce vatandaşın katıldığı programda şükür kurbanı kesildi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ?Develi Belediyesi olarak 15 temmuz darbe girişimini de ülkemizin kurtulmasından dolayı gurbetçi vatan sever kardeşlerimizinde katkısıyla şükür kurbanı kestik. Vatanımız için her şeyimizi de feda etsek karşılığını ödeyemeyiz. Katkı sağlayan gurbetçi vatan sever kardeşlerimize de teşekkür ediyorum? dedi.
DEVELİ HALKI
GÜNDÜZ İŞİNDE GECE DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Develililer 15 Temmuz günü kalkışılan hain darbe teşebbüsünün ardından ?Darbe İçin Tek Yürek? sloganıyla Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetlerine devam ediyor.
Kuranı Kerim´i güzel okuma Kayseri ikincisi Talha Arslan´ın Kuran tilaveti ile başlayan 19. Nöbet İbrahim Ağa Cami İmamı Bayram Kırıcı´nın yaptırdığı dua ile devam etti. 19 gündür nöbetlerin aksamadan sükunet içinde devam etmesine imkan sağlayan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´ın selamlama konuşmasının ardından program, Emekli Müftü Hüseyin Erdoğan´ın gündeme dair değerlendirmeleriyle devam etti. Hemşerilerimizden Rana Ahmet, Muammer Okur, Muhammed Düzgün, ve Yunus Yurdakul´un kendilerinin yazmış oldukları şiirleri seslendirmesinin ardından Fadime Eda Baldık Mehmet Çelen ve Nurbahar İnanç ise bilindik ve sevilen şiirleri seslendirdi. Develideki din görevlileri tarafından oluşturulan koronun ilahiler seslendirdiği program, Almanya´nın Mainz Şehri yakınlarındaki Alzey Gurbetçileri´nin kesmiş oldukları kurbanların etli pilav olarak Develideki vatan nöbetçilerine ikram edilmesinin ardından Develi Belediyesinin de çay ikramında bulunduğu nöbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
?DARBECİLERE KARŞI KAZANAN MEYDANLARDIR?
Başarısız darbe girişiminden hemen sonra Sarıoğlan´da Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın girişimiyle başlayan ?Demokrasi nöbetleri´ devam ediyor. ?Terörist darbecilere karşı kazanan meydanlardır´ diyen başkan Yıldız ?Ölüm emri Allah´tan, direniş emri başkomutandan. Demokrasiden ve nöbetlerden taviz vermeyiz? dedi.
Sarıoğlan´daki son ?Demokrasi nöbeti´ yine Palas mahallesinde ilçe Kaymakamı Hasan Doğan, Garnizon Komutanı Eyüp Budak, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ilçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Tunç, Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Hasan Doğan, Demokrasi, insan hak ve özgürlükleri konusundaki duyarlılık, darbecilere karşı dik duruşları nedeniyle Sarıoğlan´da yaşayan herkese teşekkür ederken, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´da şunları söyledi.
?Başarısız darbe girişiminden hemen sonra burada meydanlardasınız. Sadece darbeci fetöcülere karşı direnmek için meydanlardasınız. Bu konuda hiç taviz vermediniz. Yakıp yıkmadınız. Çünkü siz yıkmak için değil, hep yapmak için ?Ya Allah! Bismillah!? dediniz. Terörist darbecilerin amacı darbe yapıp iktidarı ele geçirmek değil, iç savaş çıkarmaktı. Türkiye´yi Irak ve Suriye´ye çevirmek istiyorlardı. Buna Başkomutan hükumet ve siz izin vermediniz. İzin vermeyerek tarih yazdınız. Esas senaryo şimdi yazılıyor ve bu senaryoyu bizzat millet yazıyor. Bu senaryoda demokrasi, yiğitlik ve kahramanlık rolü bize; hainlik ve kalleşlik rolü, terörist fetocu darbecilere düştü ve inşallah mutlu sonla bitecek! Kardeşlerim, direniş sürüyor! Ölüm emri Allah´tan, direniş emri başkomutandan. O gün Milli iradeye zincir vurmaya kalkan çılgınlara gerçekten şaştınız. Önünüze çıkarılan bütün tank engellerini aştınız. Çanakkale´de savaşır gibi savaştınız ?Asım´ın nesli?nin sadece şiir kelimeleri olmadığını gösterdiniz; namusunuzu, milli irade namusunuzu çiğnetmediniz. Ve 5 saat içinde terörist darbecileri dize getirdiniz.?
YAHYALI´DA NÖBETE DEVAM
Yahyalı´da Demokrasi ve Milli İrade nöbeti Cumhuriyet Meydanında düzenlenen on dokuzuncu gün programıyla devam etti.
Vatandaşların ilk günden beri yoğun ilgiyle katılım sağladıkları Demokrasi ve Milli İrade Nöbetinin on dokuzuncu gün programına Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı İlçe Müftüsü Bahri Çam Ak Parti Kayseri İl Teşkilatı Yöneticileri, Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber katıldı.
Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftüsü Bahri Çam vatandaşlara hitap etti. Müftü Çam; ?´On dokuz gündür bu meydanı bırakmayan Yahyalılı kardeşlerim, Allah´ın selamı üzerinize olsun. Bir hadisi şerifle başlamak istiyorum. Peygamber Efendimiz Mescidi Nebevi ´de sahabeye şöyle buyuruyor; yakın bir zamanda yeryüzündeki bütün milletler vahşi hayvanların aç kalıpta bir çanağa saldırdığı gibi size saldıracaklar. Bunun üzerine sahabe sordu, Ya Resulallah bunlar kimdir? Allah´ın elçisi, Hristiyanlar ve Yahudilerdir buyurdu. Sahabe tekrar sordu, Ya Resulallah bizim sayımız az mı olacak? Peygamber Efendimiz şöyle cevap verdi; hayır sayınız az olmayacak. Yeryüzündeki milletler, dünyaya olan ilginizden, sevginizden dolayı imanınızın azaldığını sezerek size saldıracaklar. Peygamber Efendimiz(s.a.v) aslında burada bizi bilinçlendiriyor. Ahir zamanda yeryüzündeki milletlerin bize saldıracağını vurguluyor. Diyeceksiniz ki, peki hocam şu anda saldıranlar içimizdeki beyinsizler. Bu hadis-i şerifin şerhinde âlimlerimiz şöyle diyorlar. Onlar sizi asla dışardan yenemezler. Onlar yerli köleler bulmak suretiyle sizi tahrip edecekler. Ayrıca Kur´an-ı Kerim bizlere bu münafıkları, bu hainleri açıkça anlatıyor. Bizim bu meydanlarda beraber olmamız, birlik ve dayanışma içerisinde olmamız Vallahi yeryüzündeki milletleri çıldırtıyor. Cumhurbaşkanımızda ifade ettiler. Batılı devletlerin bir tanesi çıkıp da bizimle birlikte hareket etmedi. Geçmiş olsun demedi. Neden? Çünkü Cenabı Allah onları bize tanıtıyor. Yahudi ve Hristiyanlar sizden asla razı olmazlar. Bunun bilincinde olmalıyız kardeşlerim. Müslüman Türk milletinin ezilmemesi, bozulmaması, üzülmemesi için birliğimizi çok iyi muhafaza etmemiz lazım. Şuurla hareket etmemiz lazım. Ne kadar mükemmel bir Cumhurbaşkanımız var biliyor musun? Geçenlerde konuşmasında Nurlu mağarada Peygamber Efendimizi saklayan Allah beni de sakladı dedi. Bu ne güzel iman ki, yeryüzünü korkutuyor. Yeryüzündeki kâfirlerin çıldırmasının sebebi budur. Ne kadar çıldırdıklarını düşününki hale mistik hezeyanlar peşinde o hain. Herkes Cumhurbaşkanımıza, bu milletin liderine saldırıyor. Çünkü bu milletin lideri çok önemli. Allah bize ikram etti. Bizlerde Allah´ın bu ikramını birlik ve beraberlik içerisinde koruyacağız.´´ şeklinde konuştu.
Müftü Çam´ın ardından Başkan Esat Öztürk vatandaşlara hitap etti. Vatandaşları selamlayan Başkan Öztürk; ?´Cenab-ı Allah, bu bayrağın altından, bu minarenin gölgesinden, ezan ülkesinden bizleri ayırmasın. Allah razı olsun sizlerden biz Yahyalılı kardeşlerimize minnettarız. Tüm Türkiye´ye minnettarız.´´ diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Büber ?de konuşmasında ; ?´On dokuzuncu günde de birlikte olduğumuz kardeşlerim, Allah sizlerden razı olsun. Özellikle hanım kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki bu milletin kadınları bir eliyle beşik sallarken diğer elleriyle dünyayı sallarlar. Değerli kardeşlerim 15 Temmuz´da sizlerin gayretiyle çok ciddi bir sıkıntıyı atlattık. Şu anda bir dedikodu dolaşıyor, ikinci bir darbe girişimi olacağına dair. Bizde millet olarak diyoruz ki, gelsin. Zaten biz ilk dalgada bir acemilik yaşadık. Tankınızı, tüfeğinizi elinizden aldık ve birazcık da kulağınızı çektik. Eğer yüreğiniz varsa ikinci dalganız gelsin, bizde sizin ciğerinizi sökelim. Bu hainler 15 Temmuz´da bu ülkeye çektirdikleri sıkıntının hesabını verecekler.´´ ifadelerini kullandı.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen´ de Yahyalı halkına teşekkür ederek ?´On dokuz gündür meydanlarda Milli İrademize sahip çıktıkça birileri de dünyanın öbür ucunda çatlıyorlar. Bu milletin liderine sahip çıkmasına bir türlü anlam veremiyorlar. Bizler meydanlar da Milli İrademize sahip çıkmaya devam edeceğiz´´ İfadelerine yer verdi.
DEMOKRASI NÖBETİNDE CUMHURİYET
MEYDANI´INDAYIZ
15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi sonrası demokrasi ve milli iradenin yanında olmak için meydanlara çıkan Kayseri halkını demokrasi nöbetinde yalnız bırakmıyoruz.
Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın karşılaşabileceği sağlık sorunlarına anında müdahale edebilmek ve destek olabilmek amacıyla 2 ambulans, 1 motosiklet ambulans, 1 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) aracı ve UMKE çadırı ile Cumhuriyet Meydanı´ndayız.
Demokrasi ve milli iradenin yanında olmak amacıyla Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü İdarecileri ve personeli de Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşların yanında yer aldı.
Kayseri İl Sağlık Müdürümüz Dr. İsmail Kılıç, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve personelin katılım gösterdiği Kayseri Cumhuriyet Meydanı´ndaki demokrasi nöbeti süresince vatandaşlarımızla beraber ülkemizin darbecilere teslim edilmeyeceğini tek ses, tek yürek olarak bu vatana sahip çıkılacağını mesajını vermeye devam edeceğiz.
NÖBETİN 19. GÜNÜNDE MEYDANLARDA
HAK-İŞ RÜZGÂRI
Hak-İş Konfederasyonuna Bağlı Hizmet-İş Sendikası, Öz Büro İş ve Öz İş Sendikası üyesi yüzlerce kişi 15 Temmuz darbe girişimini protesto ederek yürüyüş gerçekleştirdi.
Nevşehir Köprübaşı mevkiinden, Diriliş Meydanına kadar tekbir ve sloganlarla yürüyen sendika üyeleri zaman zaman Fetö Terör Örgütü aleyhine de sloganlar attı.
Yürüyüş de basın açıklaması yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, ?
Dünyadaki bütün mazlumlara selam olsun. Kalleşlerin kurşunları karşısında sıra dağlar gibi siper olan şehitlere, gazilere selam olsun. Aziz kardeşlerim bu gençliğin hali ne olacak dediğiniz bir zaman da aman Allah´ım Ulubatlı Hasan gibi gövdesi yere düştüğü halde al bayrağı elinden bırakmayan gençlere helal olsun. Nene Hatunlar tarih sahnesinde kaldı dediğiniz bir zaman da kamyonun kasasına insanları alarak isyan bölgesine giderek tankların karşısında siper olan Bati Hatunlara, Nene Hatunlara helal olsun. Aziz kardeşlerim bu topraklarda nice ihanet çeteleri pek çok insanın insanlığını elinden alırken işte burada memleketin uğruna çekeceğim her çile benim için şereftir diyen bu meydanlara helal olsun. Sizlere müteşekkiriz, minnettarız. Allah sizlerden razı olsun. Gündüz işyerlerinde alın teri döküyorsunuz. Gece ise meydanlarda günlerdir nöbet tutuyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun? dedi.
15 Temmuz tarihinden bu zamana kadar meydanları Hak-İş olarak terk etmediklerini de belirten Çelik, ? Nöbetin 19. Gününde Kayseri Cumhuriyet Meydanında Öz Ağaç-İş Sendikamızın organize ettiği Arslanbek Sultanbekov konserinden sonra inşallah 22:30´da Diriliş Meydanın da olacak ve sizlere konser verecek? dedi.
Demokrasi nöbetinin 19. Gününde yürüyüşün ardından Nevşehir Diriliş Meydanında gerçekleşen programa Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilciliği ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığının organize ettiği Kırgız Sanatçı Arslanbek Sultanbekov konser verdi.
Dombra türküsü ile Türk dünyasında isminden söz ettiren sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Türkiye´de yaşanan darbe girişiminden büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Sultanbekov, ?Son günlerde Türkiye´de yaşananlardan büyük bir üzüntü duyduk. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Türkiye´nin tüm dünyaya ve bize çok lazım bir ülke olduğuna inanıyorum. Yaşasın Türkiye dedi.
Kazak yöresel kıyafetleriyle sahne alan sanatçı Sultanbekov, Nevşehir konserinin sonunda, Türkiye´de büyük ilgi ile dinlenen Dombra isimli türküsünü söyledi. Vatandaşların yoğun istekleri sonucunda Dombra türküsünü ikinci kez seslendirdi.
Konser sonunda Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Hak-İş Nevşehir İl Temsilcisi Ali Bağcı ile birlikte halkı selamlayan sanatçı Arslanbek Sultanbekov, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Program sonunda vatandaşlara Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı tarafından işyeri sendika temsilcileriyle birlikte çeşitli ikramlıklar dağıtıldı.



Anahtar Kelimeler: NÖBETTE