NÖBETE DEVAM!

25.07.2016 09:43:54

Kayseri´de Cumhuriyet Meydan´ı Demokrasi nöbetine devam ediyor. Vatandaşlar sabahlara kadar meydanı boş bırakmıyor

Vatandaşların Kayseri Cumhuriyet Meydanı´ndaki ?Demokrasi Nöbeti? 9´ncu gününde de kararlılıkla sürüyor
Vali Kamçı´nın Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşlarla buluşması ve sevgi seli, Milli iradenin adeta bir yansıması oldu
Cumhuriyet Meydanı´nda Kayserispor alt yapısındaki futbolcularla bir araya gelen Vali Kamçı, göstermiş oldukları birlik ve beraberlik için onlara teşekkür etti.
Kayseri´de demokrasi nöbetinin 9. gününde vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı´na akın etti.
15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatı ile meydanlara akın eden vatandaşlar, gündüz işlerine giderken, akşam saatlerinden itibaren de meydanlara akın ediyor. Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan vatandaşlar, burada darbe karşıtı sloganlar atarken, FETÖ terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen´e de tepkilerini dile getiriyor. ?Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Türk milleti yazar´ yazılı dövizler açan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a desteklerini sürdürüyor.
Burada vatandaşlara seslenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, ?Her biriniz bu olanları çocuklarınıza ve torunlarınıza rahatlıkla anlata bileceksiniz. Türkiye´nin geleceğini daha ümit var bir şekilde daha güzel bir şekilde dizayn edeceğiz. İnşallah Türkiye´nin gelişimini hep beraber oluşturacağız. Ümitsizliğe kapılmak yok. Bu ülkede çıkan hainler Türkiye´nin tarihinde de olduğu gibi her zaman ayıklanmıştır. Türkiye büyümeye gayret ettikçe bir kısım düşmanlarda belirdi? diye konuştu.
?HESAP SORMAZSAK BU DÜNYA BİZE HARAM OLSUN?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in 15 Temmuz´dan bu yana kesintisiz sürdürdüğü demokrasi nöbetinin sekizinci gününe Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Bakan Özhaseki, ?Kuzu postuna bürünmüş kurt gibi saklanan hainlere hak ettikleri cezayı vermezsek bu dünya bize haram olsun? dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´yi Erkilet Havaalanı´nda karşıladı ve daha sonra demokrasi nöbetinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı´na geçildi. Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik ile birlikte Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Kaymakamı ve ilçe belediye başkanları ile Prof. Dr. Mustafa Karataş hep birlikte meydanı dolduran halkı selamladı.
Halka hitap eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, ülkemiz için oynanan oyunu meydanları dolduranların bozduğunu belirterek, ?Türkiye hiç kimseye teslim olmadı, bundan sonra da olmayacak? dedi.
?İÇ SAVAŞ İSTİYORLARDI?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise ?Hemşehriniz olmaktan gurur duyduğum, her gittiğim yerde sizleri anlatarak övündüğüm hemşehrilerim? diyerek söze başladı. Senelerce kuzu postuna bürünmüş kurt gibi kendini saklayan riyakar ve ahlaksız bir grubun kalkışmada bulunduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, ?Onların hesap edemedikleri Allah´ın hesabı ve sizin gücünüzdü. Tanklar karşısında korkan hiçbir Allah´ın kulu yoktu. Sizin bu cesaretiniz onları yendi. Siz bu adilere meydanlarda dur demeseydiniz bu millete hizmet eden herkesi yok etmek için ellerinden geleni yapacaklardı. İç Savaş istiyorlardı. Bu ülkeyi Suriye´ye döndürmek ve parçalamak istiyorlardı? dedi.
?BU PARTİ MESELESİ DEĞİL, DEVLET MESELESİ?
Bakan Özhaseki konuşmasında Ankara´daki hastanelerde bulunan yaralıları ziyaret ettiğini dile getirerek onların duygu dolu ifadelerini de anlattı. Hainlerdeki oyunun şeytandan daha ileri olduğunu ifade eden Bakan Mehmet Özhaseki, ?Kendilerini saklaya saklaya bu günlere geldiler. Deprem bitti; ancak artçılar gelebilir. Yeni hainlikler yapabilirler. Bunlara karşı dik durmanın en güzel yolu bu meydanlarda beklemek? diye konuştu. Demokrasi nöbetine katılan farklı görüşlere mensup herkese teşekkür eden Bakan Özhaseki, ?Bu bir parti meselesi değil, devlet meselesi ve beka meselesi. Birbirimize sarılalım. Ayrılık gayrılık kalksın aradan? diye konuştu. Hainlere gereken cezanın verileceğini de vurgulayan Özhaseki, ?Eğer bunlara ceza vermezsek bu dünya bize haram olsun. Bunlardan hesap sormazsak yediklerimiz haram olsun? dedi.
Bakan Özhaseki´nin konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa Karataş devletimiz, milletimiz ve şehitlerimiz için dua ettirdi.
BAŞKAN ÇELİK AİLECE NÖBETTE
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetini ailesiyle birlikte tutmaya devam ediyor. Eşi ve çocuklarıyla birlikte demokrasi nöbetine katılan Başkan Çelik, her akşam meydanı gezerek alandakilerin tamamıyla bir araya gelmeye çalışıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve diğer katılımcılarla birlikte kürsüden halkı selamladıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde meydanı dolaştı. Eşi İkbal Çelik ile birlikte demokrasi nöbetini tutanlarla bir araya gelen Başkan Çelik, zaman zaman ailelerin misafiri oldu. Başkan Çelik, demokrasi nöbetine ailece gelen ve çocuklarnı uyuttuktan sonra nöbete devam eden bir ailenin yanına geldi ve bir süre uyuyan çocukları seyretti.
Bazı ailelerin ısrarını kıramayarak konukları olan Başkan Çelik, onlarla birlikte çay içti ve sohbet etti. Başkan Mustafa Çelik, Cumhuriyet Meydanı´ndaki demokrasi nöbetine henüz yaşını doldurmamış bebekleriyle gelen vatandaşlarla da karşılaştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, meydanı gezerken Gülsüm Açıkgöz adlı teyze ile de sohbet etti. 60 yaşındaki demokrasi nöbetçisi Gülsüm Teyze Başkan Çelik´e içini döktü. Ülkesi için canını vermeye hazır olduğunu ifade eden Gülsüm Açıkgöz, ?Sekiz gündür nöbet tutuyorum. Hangi hain gelirse gelsin. Benim ülkem bu kadar ucuz değil. Bu iman bizde oldukça benim ülkeme kimsenin gücü yetmez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için canımı veririm. Onun gibi bir lider görmedim? dedi. Başkan Mustafa Çelik, Gülsüm Teyze´nin elindeki oklavaya dikkat çekerek, Gülsüm Teyze´nin hainlere iman gücü ve oklavası ile direndiğini söyledi.
NÖBETİN TATİLİ OLMAZ?
15 Temmuz günü Demokrasiye yapılan müdahale ile başlatılan demokrasi nöbetlerin aynı azim ve şevkle devam ettiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, demokrasi nöbetinin bir vatan savunması olduğunu ve bu nöbetlerin tamam deninceye kadar devam edeceğini ve bu neden ile nöbetin tatili olamayacağını söyledi.
15 Temmuz gecesi başlayan ve milletin hür iradesine pranga vurmaya çalışan vatan hainlerinin kalkıştıkları darbe girişiminin halkın karşısında eridiğini ve yok olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz günü Milletin önemli bir sınavdan geçtiğini ve meydanlara çıkarak sadece demokrasiyi ve Cumhuriyeti sahiplenmediğini kaydetti.
Yüce Türk milletinin aslında en manidar cevabı ve davranışı meydanlar da vermekte olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
?Türk milleti hiçbir zaman esaret altına alınamamıştır. Almak isteyen dış düşmanlara vermiş olduğu mücadele Dünya Tarihine altın harflerle yazılmıştır. İç düşman saldırısında ise aynı duyarlılığı ve azmi göstererek meydanlara çıkmış ve demokrasisine yapılan, özgürlüğüne pranga vurulmak istenen bu kalkışmayı nöbetlerle en iyi cevabı vermiştir. Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı ile başlatılan meydan nöbetleri büyük bir azim ve şevkle devam etmektedir. Bu gün 9. Gün olmasına rağmen meydanlar dolu doludur. Bu bir nöbet ile bunun tatili olmaz?
Başkan Memduh Büyükkılıç, bir taraftan meydanlarda demokrasi nebötleri devam ederken diğer taraftan tüm kamu hizmetlerin aksatılmadan düzenli olarak verildiğini sözlerine ekledi.
TALAS´TA DARBEYE GÖKYÜZÜNDE BAYRAKLI TEPKİ
Talas Belediyesi personeli, 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklı tişörtler giyerek Ali Dağı Yamaçparaşütü İniş Alanında bir araya geldi. Paraşütçüler de Ali Dağından havalanıp açtıkları Türk bayrağıyla protestoya destek verdi.
Talas Belediyesinin darbe tepkisine destek veren İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney, ?Bundan bir hafta önce ülkemizde bir çetenin kalkışması meydana geldi ve kalkışmanın ortaya çıktığı andan itibaren 7´den 70´e, sağcısından solcusuna Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları meydanlara çıkarak bu hainlere gereken cevabı vermiştir. O günden beri demokrasiye inanmış vatandaşlarımızın ülkesine, devletine sahip çıkmak için sokakları terk etmiyorlar. Bu güzel birliktelik inanıyorum ki ülkemizin daha güzel günlere, daha iyi bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayacaktır.? dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, darbenin gerçekleştiği gecede şaka yapıldığını zannederek, 15 Temmuz darbe girişiminin diğerlerinden farklı olduğunu belirtti. Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu; ?Bu darbe girişimi sadece askeriyeye yapılmadı. Kurumların içine sızmış, içimizden bildiğimiz çeteler yapmış durumda. Ama temizlik operasyonu başladı. Tabi bu durumda kurunun yanında yaşın yanmaması lazım. İnşallah rabbim bundan sonra ülkemize böyle bir durumu yaşatmaz. Dıştan destek olmazsa bu girişim olamazdı. 15 Temmuz tarihi Haçlıların Kudüs´ü işgal ettiği güne denk geliyor. Darbenin bununla alakasının olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Yedi günden beri vatandaşlarımızın hiçbir siyasi parti gözetmeksizin Alevi sünni, sağcı solcu demeden ülkemizin menfaati için bir araya gelmesi çok önemli.?
Başkan Palancıoğlu, ?Talas Belediyesi olarak hükümetimizin devletimizin milletimizin yanındayız. Devletimizin bekası her şeyin önündedir. Bu gayretle gündüzleri işimizde geceleri meydanlardayız. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Hasede fesada herhangi bir ayrılığa imkan verecek söylentilere kesinlikle kulak asmayalım.? diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından Türk bayraklı paraşütçüler alkışlarla tek tek alana indi. Program birlikte çektirilen fotoğrafla sona erdi.
DEVELİ HALKI GÜNDÜZ İŞİNDE GECE
DEMOKRASİ NÖBETİNDE 9. GÜN
15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan Develiler, Develi Cumhuriyet Meydanı´ndaki ?Darbeye Karşı Tek Yürek? sloganı ile düzenlenen ?Demokrasi Nöbeti? 9. günde de devam etti.
Develili binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen ?Demokrasi Nöbeti? Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk büyükleri, Aziz Şehitler için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Develi Ülkü Ocaklarından katılan gençlerin Ülkücü yemini yapmasından sonra Merkez Çarşı Cami İmam hatibi Fatih Arslan´ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Emekli Müftü Hüseyin Erdoğan meydanda bulunan vatandaşlara dini ve milli konularda hitap etti. Erdoğan tarafından yapılan duadan sonra platforma Ak Parti Kayseri Milletvekili Sayın Sami Dedeoğlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Ak Parti Develi İlçe Başkanı Mehmet Durukan ve Emre Tırtır çıktılar.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar bir konuşma yaptı. Konuşmasında Başkan Cabbar ??Başkomutanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan ne zaman dönün derse o zamana kadar buradayız inşallah. Vekilimiz Dedeoğlu´nun destekleriyle Allah´a hamdolsun ki Cuma günü Feto/paralel devlet yapılanmasına ait olan ve dershane olarak kullanılan sekiz katlı binayı Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı adına devrini aldık. Milletin malı millete geçti´´ dedi. Demokrasi Nöbetinde olan vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Ak Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ise ?Develili hemşerilerim darbeye karşı burada nöbet tutmanız ilerde sizlerin iftihar nişanesi olacak. Darbeler ezanları susturuyordu, artık ezanlarla darbeler susturulmuştur. Bizlerin, sizlerin ekmeğini yediler ama ihanet ettiler. Bunlara karşı gerekli işlemler yapılarak cezalar verilecektir. Bu dönemde Ak Parti, CHP, MHP, Saadetli kardeşlerimize teşekkür ediyorum söz konusu vatan olunca her şey bir kenara bıraktınız. Onların tankları tüfekleri varsa bizlerinde imanları var? dedi. Daha sonra Emre Tırtır konuşma yaptı. Konuşmasında Emre Tırtır ?Koşa koşa meydanlara gelen Erciyes´in eteklerine otağını kurmuş Devali´nin torunları sizlere Medine´den Mekke´yi mükerrerden selam getirdim. Bu meydan sıradan bir meydan değil. Burası tıpkı cebel-i rumat gibi okçular tepesi mesafesinde bir meydandır. Suriyelilerin bizim ülkemizde ne işi var diyenler, makarna kuyruğundalar. Suriyeliler cepheye koşar gibi meydanlara koştular. Arap diye ötelediğimiz insanlar Kâbe´de Allah´ım Türkiye´ye yardım et diye dua ediyorlar. Biz bir tespihin taneleri gibiyiz. Fakat Türkiye bu tespihin imamesi gibidir? dedi. Milletvekili Dedeoğlu, Başkan Cabbar, Başkan Durukan ve Tırtır vatandaşların coşkusuna Türk bayrakları ile katıldılar.
Program Fadime Eda Baldık´ın biz kısık sesleriz şiiri, Hanife Şahin´in istiklal marşı, 1992 yılında Mardin Derik´te şehit olan imam Hüseyin Yıldız´ın oğlu Abdülkadir Yıldız´ın Sakarya şiiri, Furkan Bozkır´ın kendisinin yazmış olduğu 15 Temmuz şehitleri şiiri ve Hakim İlbahar Kavasmi´nin kuran tilaveti ile devam programda Adeviye Şeyma Şahin´in kendi yazmış olduğu Amerikan köpeği şiiri vatandaşlardan büyük alkış aldı. İklimya süt ürünleri tarafından meydanda bulunanlara 500 kg ayran dağıtımı yapıldı.
Ak Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ve Develi Belediye Başkanı Cabbar Belediye tarafından oluşturulan stantlarda vatandaşlara çorba ve çay ikramında bulundular. Demokrasi nöbeti sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.



Anahtar Kelimeler: NÖBETE DEVAM