Nikah Memurluğunda Ramazan Molası

1.06.2017 10:13:57

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı nedeni ile nikah memurluğunda nikah işlemlerinde büyük bir azalma olduğunu ve bir bakıma mola verildiğini söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı nedeni ile nikah memurluğunda nikah işlemlerinde büyük bir azalma olduğunu ve bir bakıma mola verildiğini söyledi. 
Ramazan ayı öncesi günde ortama 25-30 nikâh işleminin yapıldığını ve yoğun nikah günlerin yaşandığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayının başlaması ile nikah işlemlerin gündüz neredeyse hiç yapılmadığını ancak iftar sonrası birkaç nikah işleminin yerine getirildiğini kaydetti.
Günde 25-30 nikahtan, ramazan ayında düşüş
Ramazan ayı içerisinde şu ana kadar toplam 35 nikah işlemi için gün alındığını bunlarında sade nikâh törenleri olduğunu yani düğün salonlarında değil belediye nikah salonunda yapılacağını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ?Ramazan ayı bolluk ve bereket ayıdır. Ancak evlenme ve sünnet düğünlerinde mola ayı olmaktadır. Belediye olarak bu hızlı düşüşün bir de bayram sonrası hızlı bir artışı olacağını biliyoruz. Çünkü Bayram sonrası özellikle okulların açılmasına kadar yine hızlı ve yoğun bir şekilde düğün törenleri yapılacaktır. Özellikle Eylül ayının ilk 3 haftasında yine ortalama günde 40-45 nikâh töreni için rezervasyon işlemi yapılmış. Yeni evlenenler ile Bayram sonrası evleneceklere mutluluklar diliyoruz? dedi.
5 ayrı nikah memurumuz ile
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak ikisi merkez olmak üzere bölgesel alanlarda yani hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde Hisarcık,Yıldırım Beyazıt, Belsin, Eskişehir Bağları bölgesinde 1´er hizmet binasında da 2 adet olmak üzere toplam 6 ayrı nikah salonların bulunduğunu ve 5 nikah memuru ile bu hizmeti yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.   (Kurum Haberi)