NEYE NİYET,NEYE KISMET!..

15.12.2017 09:51:52

Antalya´da Voleybol oynayan ancak küçük yaştaki futbolcu olma hayalini kafasına koyan Oğuz Saltabaş, Voleybola son smacını attı, futbola başladı. 9 farklı kulüpte 96 kez forma giyen ve toplamda 24 gol atan Oğuz, Kayseri Şekerspor´un parlayan yıldızı olara

-Hocalarının "Senden futbolcu olmaz" dediği Oğuz Saltabaş büyük bir hırs yaparak hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

-Babasının da eski futbolcu olmasından haz alan 28 yaşındaki Oğuz, hedefleri doğrultusunda futbol hayatına devam ediyor.

-9 numaralı formayı ıslatan Oğuz, "Padişah lakabı" ile kulübün en renkli ismi olunca Padişah kıyafeti giyerek ismini taçlandırdı.

-Voleybol oynarken futbolcu olmak isteyen ancak "Senden futbolcu olmaz" demelerine rağmen azim etti ve başardı. Olmaz diyenlere güzel bir cevap veren Saltabaş,  Memduh Borazan´ın  sorularını yanıtladı.

/resimler/2017-12/15/1001065065721.jpg

-Neden futbolu seçtin?

Spora küçük yaşta voleybol oynayarak başladım ve ardından 17 yaşında futbolcu oldu. Voleybol oynarken ben futbolcu olmak istiyorum dedim ancak senden olmaz voleybolcu ol dediler bana. Azim ettim ve baba mesleği olan futbolcu oldum. Hem profesyonel oynadım şimdide amatör olarak devam ediyorum. Babam eski futbolcu ben onu izleyerek büyüdüm. İlkokuldan liseye kadar voleybol oynadım. Lise bittikten sonra baba mesleğine geçiş yapmak istedim ve iyi ki de yapmışım. Voleybolu heyecanım bittiği için bıraktım ve futbolla yolumuza devam ediyorum. Voleybol oynarken de hayalim futbol oynamaktı ve sonunda bunu belki geç olsa başardım. Lise sona kadar zorunlu voleybol oynadım birçok başarım var evet ama benim hayatım futboldu ve lise bitti. 17 yaşında herkese inat futbol oynamaya başladım ve bugünlere geldim.


-Sezona iyi bir başlangıç yaptın yeniden eski günlerine dönüyorsun neler söylersin?
Ben başarının tesadüf olmadığını düşünüyorum çok çalışıyorum ve karşılığını alıyorum. Evet dediğiniz gibi sezona iyi bir başlangıç yaptım. Bunu sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyorum. Kayseri Şekerspor´da oynadığım ilk sezon verimli olamadım. Ardından vatanı görevimi yaptıktan sonra yeniden Kayseri Şekerspor ile anlaştım ve bu sezona çok iyi başladım. Her geçen hafta üzerine koyarak devam ediyorum. Çalışmalarımın karşılığı gol atarak alıyorum.

 

-İlerdeki hedeflerin nelerdir?...
mHedefim futbolu en iyi yerde bırakmak. Milyonlarca kişinin istediğini bir işi yapıyorum ve kendimi çok şanslı görüyorum. Herkes futbolcu olmak ister ama bu herkese nasip olmaz. Öncelikli hedefim Kayseri Şekerspor´da başarılı olup takımımı layık olduğu yerlere getirmek. Kendime iyi bakarak gidebildiğim yere kadar ilerlemek istiyorum. Nasip kısmet olursa profesyonel olarak daha üst liglerde forma giymek istiyorum. Futbolcu olmasam diye bir şey düşünmedim hiç çünkü spor benim hayatımda hep olacaktı.

/resimler/2017-12/15/1004547570093.jpg

-Takımın en golcü ismisin. Sezonu kaç golle  tamamlayacaksın?...
mSezona gollerle başladım ve bu da benim için çok iyi bir başlangıç oldu. Şimdiye kadar takımın en golcü ismiyim. Tabi bunda takım arkadaşlarımın da büyük desteği var. 12.haftada 8 gole ulaştım. Bunu kalan 14 maçta artırarak sezonu 20 gol ve üzerinde tamamlamak istiyorum. İnşallah bunu başaracak güce sahibim.


-Kayseri´yi beğeniyor musun?...
mKayseri´de ikinci sezonum ama soğuğu beni de bitiriyor. Kayseri şehir olarak güzel bir yer ama sosyal hayat çok sınırlı bana biraz sıkıcı geliyor ama futbola olan ilgiye hayranım amatör, profesyonel yaşlı genç hep sporun içinde bunu her şehirde göremeyiz. Çok planlı bir şehir. İnsanları cana çok yakın. Pastırması gerçekten inanılmaz.


-Türkiye son zamanlarda hakem hataları için neler söylersin?
mHer geçen sezon sanki hakem hataları artarak devam ediyor. Profesyonel liglerde olan hakem hataları amatör ligdeler fazla oluyor. Her geçen hafta hakem hatalarından canı yanan hakemleri haberleri görüyoruz ve izliyoruz. Bizde maçlar hakem hataları yaşıyor. Hakemlerde hata yapar ama bariz hatalar canımızı yakıyor. Hakem hatalarına söylenecek çok şey var.. Çünkü tamamen psikolojilerine göre maç yönetiyorlar. Büyük takım küçük takım olayı kesinlikle var ve tabi ki tribün de çok etkili oluyor kararlarında. Bizler amatör olarak emek veriyoruz ama emeğimiz çalındığı zaman çileden çıkabiliyoruz. Her takıma eşit şekilde adaletli maç yönetirlerse sıkıntı olmaz diyebilirim.

/resimler/2017-12/15/1009139450260.jpg

-Bu zamanlara gelmende en büyük destekçilerin kimler. Ailenden uzaktasın özlem var mı?..
mBabam eski futbolcu ve benden yetenekliydi onun gibi olmak istedim hep bugünlere gelmemde en büyük destekçim tabi ki ailem. Özlem hep var ben küçük yaştan beri dışardayım. Annemle bu konuda çok sıkıntı yaşadık oda sağ olsun her zaman arayıp sorar sonuçta bu benim işim bana saygı gösteriyorlar. Gurbette aileden ayrı kalmak zor ama işimiz bu. Ailemin bu günlere gelmem de en büyük destekçilerim.

-Unutamadığın anı ve golün var mı?
 3.Ligde bir maç öncesi idmanda ayağım  sakatlandı, ama iğne felan oynama  ihtimalim vardı. Hoca beni odasına  çağırdı ve kadroyu açıklamadan önce.
Ayağın nasıl bende ağrı var dedim.  Hocada beni tehdit etti, eğer oyuna alırım oyundan çıkarsan kadro dışı bırakırım seni demişti. Bende kendime
güvendim ve o maç son dakikalarda oyuna girip inanılmaz bir kafa golü atmıştım ve  Bursaspor´u 1 0  yenmiştik gol ve bu olay hayatımda unutamadığım bir  anıdır.

-Son olarak eklemek isteğin bir şeyler var mı?
Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir röportajoldu ve ben çok mutlu oldum. Kayseri ve Kayseri Şekerspor güzel bir camia.
Buralara gelmemde emeği olan herkese sonsuz teşekkürlerimi  iletiyorum. Size de canı gönülden başarılar diliyorum.

-Oğuz Saltabaş Kimdir?

01 Ocak 1989 (28 yaşında) tari hinde Antalya´da doğu. Futbola 2001 yılında Göynükspor´da başladı. Göynükspor´dan sonra 8 farklı takımda forma giydi. Şimdi ilimizin Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kayseri Şekerspor´da forma giyiyor. Hem profesyonel olarak hem de amatör olarak futbol oynadı. Oğuz Saltabaş, futbolcu bir babanın 2 çocuğundan en küçüğü. Ailesi Antalya´da yaşıyor. Bu sezon geride kalan 11 maçta 8 gol atan Oğuz´un takım arkadaşları bu başarısından dolayı onu ´´Padişah´´ diye çağırıyor. Oğuz attığı goller ve takımına kazandırdığı puanlar ile bu lakabı fazlasıyla hak ediyor.    (RÖPORTAJ: MEMDUH BORAZAN)

/resimler/2017-12/15/1010295232990.jpg /resimler/2017-12/15/1012491641975.jpg



Anahtar Kelimeler: NEYE NİYET NEYE KISMET