NEREYE KADAR GİDER BEN BİLE BİLMİYORUM

5.12.2014 17:05:50

Hacılar Belediye Başkan Doğan Ekici`ye seslenen Özdemir, ``Bu kulübe benim siyasi kimliğim için yardım edilmiyorsa kulübü bugün belediyeye devretmeye hazırım`` dedi

Kayseri`nin Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig Temsilcisi Hacılar Erciyesspor`un sevilen Başkanı Mehmet Özdemir ile son derece renkli bir röportaj gerçekleştirdik. Yaşanan sorunları ve Hacılar Erciyesspor`un hedeflerini büyük bir
açıklıkla anlatan Özdemir sahipsizlikten yakındı. Hacılar İlçesi`nde gerek desteği göremediklerini dile getiren Özdemir, bu durumun daha ne kadar devam edeceğini ise kendinin bile bilmediğini belirtti. Özellikle, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici`ye seslenen Özdemir, ``Bu kulübe benim siyasi kimliğim için yardım edilmiyorsa kulübü belediyeye devretmeye hazırım. Bizim siyasi düşüncelerimizi spora karşıtırmayacak olgunluktaki yapımızı herkes bilir. Tek amacımız Hacılar isminin ön palana çıkması. Bunun içinde destek olup kulübü hak ettiği yere getirmek istiyenlere devretmeye hazırız`` diyerek bu konuda görüşlerini bir kez daha ortaya koydu. Kayseri spor camiasının en sevilen simalarının arasında gelen cefakar başkan, Kayseri futboluna dair çarpıcı tespitlerde yaptı. Spor Müdürümüz Erhan KAN`ın yaptığı röportajımız yine spor camiasında büyük ses getirecek.

- Hacılar Erciyesspor`un bu günlere nasıl geldiğini spor kamuoyu iyi biliyor. Sizin büyük çabalarınız sayesinde yaşanan bu değişimin ardından kulüpte ne gibi sorunlar var?
p En büyük eksiğimiz tesis.. İdman yapacak saha, oyuncularımızın üzerini değiştireceği bir kulübüm yok. Bu konuda en büyük görev Hacılar Belediyesine düşüyor. Tesisleşmemiz için ilk olara belediye tarafından bir arsa tahsis edilmesi gerekiyor. Hacılar Kaymakamı Yasin Tekin, bu konuda elindeng eleni yapıyor. Buradan kendisine bize verdiği desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Tesisimizin olmadığı gibi Hacılar İlçesi`nde maçlarımızı oynayacağımız bir saha yok. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`ne bağlı ilçe stadının hali içler acısı. Soyunma odaları dökülüyor, yedek kulübeleri oturulacak gibi değil. Zaten sahanın zemini toprak. Herşeye rağmen burada iyileştirme çalışmaları yapılsa en azından idmanlarımızı burada yaparız.
- Hacılar gibi büyük ve tanınmış bir ilçenin stadının olmadığını söylüyorsun. Biraz daha açar mısınız konuyu?
p Evet. İş adamları ile ve yetiştirdiği insanlar ile Kayseri`nin en önemli ilçelerinden biri olan Hacılar`da stat yok. Zemini toprak, soyunma odaları, kulübeleri ve tribünleri dökülen bu sahada maç oynamak bir yana idman bile yapılamıyor. Son günlerde görüyoruz okuyoruz. Melikgazi Belediyesi Başakpınar, Gürpınar ve Kepez gibi beldelere bile sentetik çim zemine sahip futbol sahaları yapıyor. Ama, Hacılar`da bu konuda tek bir çalışma bile yok. Saydığımız üç beldenin nüfusu Hacılar kadar olmazken, üç beldeye ayrı ayrı nizami ölçülerde amatör maçların oynanacağı, sporcu sağlığını ön plana koyan sentetik çim sahalar yapılıyor. Bu durumu kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Bu Hacılar İlçesi`nin büyük bir ayıbıdır.
- Peki tüm bu olumsuzluklara rağmen antrenmanlarınızı nasıl ve nerede yapıyor sunuz?
p Göçebe gibiyiz. Birbirinden güçlü takımlar ile oynayacağımız maçlara hazırlanırken, bir gün Sümer`de bir gün Argıncık`ta antrenman yapıyoruz. Bu sahaların dışında halı sahada idman yapıyoruz. BAL`de olupta halı sahada idman yapan kaç takım vardır merak ediyorum.
- Tek sorun sadece tesesin olmaması değil sanırım?
p Bir deplasman maçı 6-7 Bin TL gerektiriyor. Bizim gibi bir gençlik kulübü için bu paranın önemi ortada. Hiçbir gelirimiz yok. Tüm yük benim ve yönetimdeki birkaç arkadaşın üzerinde. Bu durumda yolumuza ne kadar daha devam edebiliriz inanın ben bile bilmiyorum. Buna rağmen Kayseri`nin öz çocukları ile yolumuza devam ediyoruz. Teknik ekibim ve oyuncularımızın inanılmaz bir özverisi var. Bu sayede başarılı sonuçlara imza atıyoruz. Kayserispor ve Erciyesspor alt yapısında yetişen ancak profesyonelliğe geçiş yapamayan isimlere kapamızı açtık. Onlarda büyük bir özveri gösteriyor.
- Bu durum rakipleriniz ile aranızda uçurum oluşturuyor. Ya kadro yapısı olarak rakiplerinize oranla durum nedir?
p Bu sezon Deplasmanlı Bölgseel Amatör Lig 6. Grup`ta mücadele eden tek gençlik kulübü biziz. Diğerleri ya şehir takımı ya, kurum takımı yada büyük sponsorları var. Kadro maliyeti en az olan kulübün değeri 1.5 milyon lira. Bir kıyaslama yapmanız açısından söylüyorum. Bizim takımımızın maliyeti ise sadece 100 Bin Lira... Bunu diğer takımların yöneticilerine söylediğimiz şaşırıyorlar. Büyük bütçeler ile yola çıkan takımlar yine tranfseri düşünüyor. Ligde biz tüm bu takımlar ile kafa kafaya futbol oynuyoruz. Lider Zara Belediyespor`u elimizden kaçırdık. Şu anda ligde 8. sırada yer alıyoruz. İki maç daha kazanırsak zirvenin iddialı takımlarından biri konumuna geleceğiz.
- Tesis yok, para yok. Bu durumda altyapıda durum nedir. Bilgi verir misiniz?
p Tesislerimiz yok. Bunu her fırsatta yüksek sesle söylüyoruz. Biz Hacılar İlçesi`ni temsil eden bir takımız. Bu nedenle Hacılar`ın gençlerini spora kanalize ederek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak birinci önceliğimiz. Bunun içinde tesisimizin olmamasına rağmen altyapı atağı başlattık. Bu sezon üç ayrı yaş kategorisinde sahaya çıktık. Toplam 69 genci lisanslı yaptık ve düzenli antrenman yapmalarını sağladık. İlk senemizde bu durum büyük başarı. Hacılar İlçesi`nin 69 gencini kötü alışkanlıklardan uzak tuttuk. Bizim için bundan büyük mutluluk yok. Ama bu bizim için bir başlangıç. Bu sezon Hacılar`da bulunan tüm okullar ile irtibatlı olarak seçmeler yapacağız. Önümüzdeki sezon bu çocuklarımız ile tüm yaş kategorilerinde sahaya çıkacağız. Tesisi olmayan bir kulüp için bu ulaşılması zor bir hayal. Biz bu hayali gerçekleştirmenin peşindeyiz ve gerçeğe dönüştüğünü herkes görecek.
- Oysa ki Hacılarlı iş adamları hep hayırsever kişilikleri ile ön plana çıkmıştır. Bu kulübe hiç mi yansımıyor?
p Ben biliyorum. Hacılarlı iş adamları hayır severdir. Okul yaptırır, Cami yaptırır, yurt yaptırır. Sporda bir hayır işidir. Tek isteğim lütfen spora Öcü gibi bakmasınlar. Tüm bunları iki yıldır tekrarlıyorum. Ama bir olumlu yanıt alamadım. Ben artık bu durumu basın ile paylaşmaktan utanır hale geldim. Ama birkez daha Hacılar`ın gençleri için bunu haykırmaktan başka elimden bir şey gelmiyor.
- İş adamlarının ilgisizliği toplumun önemli bir yarasına da parmak basıyor aslında öyle mi?
p Toplumda sağlıklı bireyler, sağlıklı gençler yetiştirmediğiniz sürece milyonlarınız ne işe yararki. Gençlerin zararlı alışkalıklardan korumanın en kolay ve iyi yolu spordur. Biz gençlerimize ne kadar spor yaptırırsak o kadar zararlı alışkanlıklardan uzak dururlar. Böylece sağlıklı bir nesil yetiştirmeye yardımcı olmuş olursunuz. Spora destek verirken bunu düşünmek lazım. Bizim kulübümüzün tek amacıda bu zaten.
- İş adamlarından gereken destek yok ya Hacılar Belediyesi?
p Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici`ye sesleniyorum. Hacılar Erciyesspor`a benim siyasi kimliğin nedeniyle yardım edilmiyorsa hemen bugün kulübü kendilerine devredebilirim. Biz siyasi düşüncelerini spora yansıtmayacak kadar olgun kişileriz. Bugünü kederde bunu ispatladık. Kimse çıkıp aksini söyleyemez. İnsanları yanlış yönlendirmesinler. Benim tek derdim Hacılar isminin ön palana çıkmasıdır. Bunun içinde bir dakika bile düşünmeden kulübü belediyeye devredebilirim. Bizim amacımız Hacılar`ı tanıtmak, Hacılar`ın gençlerine spor yaptırmaktır. Bunda kimin katkısı olacaksa kapımız ona sonuna kadar açıktır. Yeter ki insanları yanlış yönlendirmesinler.
- Bu imkansızlıklara karşı teknik ekip ve oyuncuların tutumu ne oluyor
p Genç bir teknik ekibe sahibiz. Büyük özveri gösteriyorlar. Ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Oyunca arkadaşlarımızda çok kişilikli çocuklar. Özveri ile Kayseri`ye, Hacılar`a, gençliğe hizmet ediyorlar. Hepsini alınlarından öpüyorum. Tüm sorunlara rağmen dimdik ayakta durarak kulübümüze yakışır bir kişilik taşıdıklarını gösteriyorlar. Bizde onlar için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu oyunculardan 3-4 tanesini profesyonel yapabilirsek bizden mutlu insan olamaz. Şu anda önemli kulüplerden tranfser teklifleri alan oyuncularımız var. Bu oyuncuların kendileri için daha iyi olacaksa yollarını açacağız ki arkalarından gelecek oyunculara örnek olsunlar.
- Ligde zirveye yakın bir yerdesiniz. Beklediğiniz destek gelse hedef değişir mi?
p Destek için geç kalınmış sayılmaz. Destek bulursak ara dönemde kadromuzu birkaç iyi oyuncu ile takviye edebiliriz. şu ana kadar kısıtlı imkanlarla ortaya çıkan başarı destek ile birlikte büyüyecektir. Üçüncü Lig`e yükseliblecek bir kadro kurabiliriz. Bu Kayseri futbolu ve Hacılar İlçesi için büyük bir adım olur. Bugüne kadar kazanılan başarılar bunun olabileceğinin en güzel örneğidir.
- Şehrimizdeki üst düzey kulüplerin alt yapıları var. Buralardan yararlanmayı düşündünüz mü?
p Kayserispor ve Erciyesspor altyapılarında her yıl yüzlerce çocuk eğitim alıyor. Her yaş kategorisinde liglere katılım yapıyorlar. Onlar hoca çalıştırıyorlar. Ama sonuca baktığımızda son yıllarda üst tarafa geçirilebilen tek bir isim bile yok. Bu imkanlar içerisinde bunların yaşanması gerçekten üzücü. Altyapıya önem vermeyen, işbilmez yöneticiler yüzünden her yıl yüzlerce Kayserili gencin futbol hayatı bitiyor. Bu duruma bir çare bulunmalı. Ben buradan sesleniyorum. Bu alt yapılarda oynayan arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık.
Hem Kayseri futboluna hizmet etmeye devam etsinler hemde kendilerini geliştirmeye devam etsinler. BAL bir vitrindir. Kendilerini bu vitrinde rahatlıkla gösterebilir ve hak ettikleri iyi noktalara ulaşabilirler.
- Son olarak geçen hafta oynanan Kayeri derbisi hakkındaki görüşleri alabilir miyiz?
p Kayeri`yi aynı ligde temsil eden kardeş kulüpleriz. İki güzide kulüpte aynı amaç için ter döküyor. Hacılar Erciyesspor`da Kayseri Yolspor`da bu şehrin gençleri ile bir yerlere ulaşmaya çalışıyor. Oynadığımız maç centilmence geçti. İki takımda sahada kazanmak için oynadı. Bu maçta kazanan biz olduk. Kayseri Yolspor iyi ve gelecek vaad eden gen çlerden oluşuyor. Onların başarılı olması bizi sevindirir. Maç oynandı, biz kazandık ve geride kaldı. Biz her zaman dost iki kulübüz.
Kendilerine bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.
(Röportaj-Foto: Erhan KAN)