NEREDEN NEREYE?

24.10.2016 09:50:19

ORC Araştırma Şirketi´nin performans ölçümünde, Özhaseki´nin Meclis´e gitmeden önce yüzde 70´lerde bıraktığı başarı oranı çok ciddi düşüşle yüzde 50´ye geriledi.

Türkiye genelinde, ORC araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen çalışmada, ?Son 2,5 Yılın En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı? sıralaması açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in 1. cıktığı araştırmada, Kayseri´nin Mustafa Çelik ile ilk 10´da bile yer almaması dikkat çekti.
ORC araştırma şirketice açıklanan verile göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih yüzde 60,7´lik oran ile Türkiye´nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken. Yüzde 59,8 oy alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise ikinci sırada yer aldı. Yüzde 57 oy oranı ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kendine üçüncü sırada yer buldu.
Mehmet Özhaseki´nin Milletveki olarak Ankara´ya gitmesi ve sonrasında Çevre Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturmasının ardından, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Çelik ise ORC Araştırma şirketinin araştırmasında ilk 10 Belediye Başkanı arasında yer bulamadı.
Özhaseki´nin Bakanlık koltuğuna oturmadan önce, Büşükşehir Belediye Başkanı iken performansı ile Türkiye genelinde 1.´lik ve 5.´lik koltuğu arasında sürekle yer bulduğuna işaret edilirken, ?Kendisinin başarı performansı ve destek oranı yüzde 70´lerdeyken, bugün gelinen durum can sıkıcı? denildi.
ORC araştırma şirketince son 2.5 yılın baz alınarak yapılan performans ölçümünde Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin başarı oranının yüzde 70´lerden yüzde 50´ye gerilemesi ?üzücü gelişme? şeklinde nitelendi.
Türkiye genelinde 30 büyükşehir belediye başkanının değerlendirdiği ve 2014 yerel seçimleri sonrasını kapsayan araştırmada, Kayseri´de Mustafa Çelik yüzde 50 ile ancak 15. Sırada yer alabildi.
İlk 10 sırada yer alan Büyükşehir Belediye başkanlarının isimleri ise, şöyle açıklandı: 1-Melih Gökçek/Ankara, 2- Menderes Türel/Antalya, 3Tahir Akyürek/Konya, 4 Özlem Çerçioğlu/Aydın, 5- Fatma Şahin/Gaziantep, 6- Yılmaz Büyükerşen/Eskişehir, 7- Kadir Topbaş/İstanbul, Enver Yılmaz/Ordu, 9- Zeki Toçoğlu/Sakarya ve 10 Osman Zolan/Denizli.

/resimler/2016-10/24/0952412979487.jpg



Anahtar Kelimeler: NEREDEN NEREYE