NELER OLDU NELER

2.10.2019 10:05:00

Teknik Direktör Hikmet Karaman istifa etti. Yapılan görüşmelerde yeniden ikna edildi. Kulüp içten içe kaynarken huzursuzluk had safhaya yükseldi. Ne teknik direktör ne futbolcu, en büyük sorun para!

İstifa etti, telefonu kapattı

Süper Lig'de geride kalan 6 hafta sonunda galibiyet yüzü göremeyen İstikbal Mobilya Kayserispor'da sular durulmuyor. Sarı-Kırmızılı ekipte son olarak alınan İttifak Holding Konyaspor yenilgisinin ardından taraftar Hikmet Karaman'ı istifaya davet etmişti. Bu durumu görmezden gelmeyen Hikmet Karaman, istifasını sundu. Hatırlı kişilerin devre girmesini engellemek için telefonlarını dahi kapatan Hikmet Karaman, Kayseri'den ayrılmak için hazırlıklara başladı. Bu durumun duyulmasının ardından yenitim yeni hoca arayışlarına başladı. Ancak, karaman'ın bu tavrını öğrenen yönetim kurulu devreye girerek hoca ile bir araya geldi. 

Dörtlü zirvede ikna edildi

Teknik Direkter Hikmet Karaman'ın istifa ederek telefonlarını kapatmasının ardından Kulüp Başkanı Erol Bedir ile birlikte yöneticiler Mehmet Çakmak Uyar ile Serdar Maraşlı acele bir şekilde Karpuzatan Tesisleri'ne geldi. Hoca ile bir süre tesislerde görüşen üç idareci daha sonra Karaman ile birlikte yemeğe gitti. Bu yemek sırasında kulübün durumu ve gelişmeler hakkında bilgiler veren yöneticiler Karaman'dan görevinin başında kalmasını istedi. Uzun süren görüşme sonrasında Teknik Direktör Hikmet Karaman yeniden takımın başında kalmayı kabul etti. Karaman, takım ile birlikte çalışmalara yeniden katıldı. 

Aybaba ile anlaşıldı ama...

Kayseri'de bu gelişmeler yaşanırken, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin yeni hoca için arayışlarını hızlandırdığı dakikalar başladı. Daha önce Kayserispor'da birlikte çalıştığı Teknik Direktör Samet Aybaba ile irtibat kuran Özhaseki'nin tecrübeli hoca ile her konuda anlaşmaya vardığı öğrenildi. Karaman'ın istifasını duyan Samet Aybaba'nın gelen teklif üzerine Kayseri'ye doğru yola çıkmak için hazırlıklara başladığı iddia ediliyor. Samet Aybaba'nın yola çıkmasına dakikalar kala ise Hikmet Karaman'ın yeniden ikna edildiği haberinin alınması ile birlikte Aybaba gelmekten vazgeçti. 

Verilen sözler tutulmadı

Son dönemde İstikbal mobilya Kayserispor'da yaşanan sıkıntıların temelinde ne teknik adam sorunu nede futbolcu sorunu yer alıyor. Sorunların kaynağında maddi konular geliyor. Oyunculara verilen para sözünün bir türlü tutulmaması takım içinde büyük bir huzursuzluğa neden olmuş durumda. Bu durumun takıma yansıması Hikmet Karaman'ın da elini kolunu bağlıyor. Yönetimin verdiği birçok sözü tutmaması, yanlış yönetim ile kulübü her geçen gün içinden çıkılmaz bir duruma getirmesi ise bu sorunların kolay kolay sonlanmayacağına işaret ediyor. Oyunculara son olarak yönetimin, ''tüm alacaklarınızı 14 Ekim'e kadar ödeyeceğiz'' sözü verildiği ifade ediliyor. 



Anahtar Kelimeler: NELER NELER