NELER OLMUŞ NELER?

20.07.2016 10:43:54

Görevden el çektirilen ve hakkında soruşturma başlatılan eski Kayseri Valisi Orhan Düzgün, meğerse FETÖ/PDY´ye destek vererek görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle bundan bir süre önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´na şikâyet edilmiş!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı´nca açığa alınan aralarında vali, vali yardımcısı, kaymakam, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları olan 246 isim hakkında, FETÖ/PDY üyesi olmaktan resmen soruşturma başlattı. Listede yer alan isimler arasında bir süre önce Kayseri Valiliği görevinden alınarak merkeze atanan Orhan Düzgün isminin de yer aldığı bildirildi.
Hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması genişleyerek devam ederken, savcılık kararıyla hakkında görevden alınan ve soruşturma başlatılan eski Kayseri Valisi Düzgün´ün, bundan bir süre önce ?Paralel yapıya destek olduğu? gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´na şikâyet edildiği ortaya çıktı. ÇED-DER Genel Başkanı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´na yapılan şikâyetin ise 17 Mayıs 2016 tarihinde, ?Şikâyetin işleme konulmaması? şeklinde sonuçlandığı kaydedildi. Şikâyet konusu ise, geçmiş dönemde KOSGEB İl Müdürlüğü içindeki paralel yapılanma olarak iddia edildi.
Bu arada kamuoyuna açıklanan 264 kişilik listede Düzgün´ün yanı sıra, Kayseri Vali yardımcıları Gökhan Azcan, Mustafa Arı, İl Hukuk Müşaviri Şaban Akça, Hacılar Kaymakamı Yasin Tıkdağ, Akkışla Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak da bulunuyor. (Haber Bekir Aslantaş)



Anahtar Kelimeler: NELER OLMUŞ NELER