NEFESLER TUTULDU

7.04.2015 10:48:26

YSK'nin seçim takvimine göre, bugün mesai saati bitimine kadar siyasi partiler, milletvekili listelerini netleştirmek zorunda. Partilerde nefesler tutuldu, nihai karar bekleniyor…

 

  7 haziran'da gerçekleşecek genel seçimler öncesi, siyasi partilerden aday adaylığı için başvuruda bulunan isimler, nefesini tuttu, listelerin oluşmasını bekliyor.

  Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, seçimlere girmeye hak kazanan 31 siyasi parti, bugün mesai saati bitimine kadar aday adayları içinden listeleri kesin olarak belirleyecek. Bugün mesai saati bitiminde tüm siyesi partilerin il bazında listelerinin netleşmesine ramak kala, heyecan dorukta.

   AK Parti'de 91 aday adayının yarıştığı Kayseri'de 9 kişilik listenin nasıl şekilleneceği üzerine toto oynayanlar, bugün nihai cevabı alacak. 91 aday adayının beklentisini yüksek tuttuğu AK Parti'de Kayseri listesi kesinlik kazandı ama dışarıya sızdırılmadı. MHP tarafından, Eleşktrik Şirketi'ndeki görevinden istifa etmediği için aday olamaz” iddiasında bulunulan Mehmet Özhakesi'nin liste başında yer almasına kesin gözle bakılan AK Parti'de sıralamanın nasıl oluşturulduğu ise şimdilik tam bir muamma.

  MHP'de de durum farklı değil. 45 aday adayının bulunduğu partide, gözler genel merkeze çevrilmiş durumda. Millletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Kayseri'den mi, yoksa başka bir şehirden mi aday olacağı noktasında alınacak karar, listeye kesinlik kazandıracak. MHP'de de heyecanlı bekleyiş, bugün itibariyle yerini sakinliğe bırakacak. Gözler, açıklanacak listede.

  CHP ise diğer partileri göre daha rahat Kayseri'de. Eğilim yoklaması yapan ve bu yoklamaya uyacağını açıklayan genel merkez kararı, net bir biçimde vurgulandı. Buna göre eğilim yoklamasında birinci sırada çıkan Çetin Arık'ın eli rahat. İkinci sıra için kullanılacağı düşünülen kontenjan adayı için nasıl bir yol izleneceği ise bugün listenin teslimiyle ortaya çıkacak.

  Kayseri'den TBMM'ye vekil gönderen üç siyasi partide durum bu. Gergin bekleyiş, mesai saatinin bitimi ve listelerin ortaya çıkmasıyla son bulacak. Bugün itibariyle, konuşulanlar, dedikodu eksenli yayınlar son bulacak, listeler konuşacak.

(Bedir Kulay)

 

 

 



Anahtar Kelimeler: NEFESLER TUTULDU