NE SELFİE AMA!

10.07.2015 09:54:12

Selfie, sosyal medya nedeniyle çılgınlık derecesine ulaştı. Selfie tarzındaki fotoğrafların yaygınlaşmaya başlamasında sosyal medyanın etkisi çok büyük olduğu konuşulmakta. Facebook, MySpace, Twitter ve Instagram gibi sosyal paylaşım ağlarının varlığı sel

 

Son zamanlarda öyle bir hal aldı ki gençler kendi hayatlarını riske atmak pahasına selfie çekmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz gün Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan kale surlarına tırmanan gençler etraftaki vatandaşların bakışlarına aldırmadan, hayatlarını riske atarak uzun süre fotoğraf çektiler.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Psikiyatrist İsmail Gökşen, bu yaş grubu çocukların özgüven eksikliğini tatmin için sosyal medyadan onay almak istediklerini belirterek, ?Bu yaşlarda çocuklar gerekli tatmini sağlamak ister. Ancak egoizm, narsisim şöhret özentili kişiyi selfie çekimine yöneltir. Sık sık selfie çekimi kişinin obsesif korkuları, kendi fotoğrafını çekip sosyal medyada ilgi görmek istemesindendir. Altta yatan sınır kişilik sorunları yemek yeme bozukluğu ve depresyon gibi sorunlarda yaratabilir. Bütün bunlarla birlikte sosyal medyanın ötesinde hakiki boyuta ulaşmak, dikkat çekmek ve fevri davranışlarda sergileyebilirler? dedi. 

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: SELFİE