NE OLACAK BU İŞİN SONU?

4.07.2015 11:15:19

Türkiye, yaşanan iç savaş nedeniyle komşu ülkelere, oradan da dünyanın çeşitli kesimlerine göç eden Suriyelilerin yüzde 42´sine evsahipliği yapıyor. Türkiye´ye son üç yılda gelen yaklaşık 2 milyon Suriyelinin 1 milyon 758 bini, Türk resmi makamları tarafı

 

Kayseri´de ise resmi olmamakla beraber 15 bin civarı olduğu tahmin ediliyor. Peki, vatandaşlarımız bu konuda ne düşünüyor? Sizler için sorduk; ? Şehrimizdeki Suriyeli mültecilerin hayatımızdaki etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz??

İşte Kayserili vatandaşlarımızın cevapları?

Gülşen Eser (24 yaşında öğrenci) : Acıyorum ama bir yandan da onların eline bu kadar fırsat verilmesine kızıyorum. Her zaman yardımlaşma olmalı aramızda ancak onların bunu suistimal etmesi beni ve ülkemi korkutan durumlardan biri.

Sema Karakaş(21 yaşında Eczacı) : Yardım edilmesini istiyorum ama konu benim özgürlüğüme gelince, bazı şeyleri hak etmediklerini düşünüyorum. Son zamanlarda Kayseri dâhil birçok ilde fazlasıyla yayılan Suriyeli mültecilerin ülkemiz açısından çok fazla tehlikeli olduğunu söyleyebilirim.

Gülsüm Topdağ (25 yaşında ev hanımı): Duyduğum haberler beni çocuklarımın geleceği açısından çok korkutuyor. Benim çocuklarımın geleceğini şekillendirecek olan hakların kısıtlanıp, Suriyeli mültecilere verilmesi beni hem üzüyor hem de endişelendiriyor. Gelecek Türkiye´nin kendi vatandaşıma değil de dışarıdan gelenlerin eline kalmasından da bir o kadar endişeliyim.

Ayşe Daşkın ( 21 yaşında Usta öğretici) :Gereken yardımın yapılmasını istiyorum ama mültecilerden yana değilim. Benim vatandaşıma eşit davranılmıyor. Beni en çok etkileyen durumlardan biri ise benim ülkemde benden daha fazla hak ve söze sahip olmaları.

Rabia Çamdal (19yaşında öğrenci) : Geleceğim açısından endişeleniyorum. Özelliklede ilerde çocuklarımız açısından negatif sonuçlar doğurabilir. Ülkemizin gerektiği kadar yardım yapmasını istiyorum fakat mültecilerin ilerde bunları bize silah olarak kullanması da düşüncelerim arasında yer almaktadır.

Kadriye Uçar (22yaşında özel eğitmen): Tabii ki de kendi vatanımda, topraklarımda yabancı insanlar istemem ama yardıma muhtaç olan insanlara da vicdansızca göz yumamayız. Gereken yardım yapılmalı lakin ülkemin ve benim aleyhime karşı olmadığı sürece. 

Meliha Varınlı (35 yaşında tezgâhtar) : Benim gibi çalışanları en çok etkileyen durum iş konusu olduğu için iş şartlarının eşit olması taraftarıyım. Benim ülkemde ki iş sorunu çözülmeden yabancı insanlara fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Ahmet Keskin (38 yaşında esnaf): Elbette Müslüman kardeşlerimize yardım etmeliyiz. Ben bu durumdan şikâyetçi değilim. Bir lokma ekmeğim varsa ikiye böler paylaşırım.

Sabri Yıkılmaz (27 yaşında şoför): Müslüman kardeşlerimiz zulüm altında. Ülkelerinden kaçmak zorunda kaldılar. Müslüman olarak elbette Müslüman kardeşlerimize yardım etmeliyiz.

Haber: Mukadder Karakaş

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: OLACAK İŞİN SONU