MUTLU ÖNAL: “AMATÖR SPORU AYAĞA KALDIRMAK İÇİN ADAYIZ”

4.06.2020 11:33:00

Kayseri Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Mutlu Önal, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimleri için adaylığını açıkladı.

 

Kayseri Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Mutlu Önal, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimleri için adaylığını açıkladı. Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu için seçim çalışmaları başladı. Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan ASKF Başkan adayı Mutlu Önal yoğun bir çalışma programı için kolları sıvadı.

Amatör sporu ayağa kaldırmak için aday olduğunu belirten ASKF Başkan adayı Mutlu Önal, “Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun önümüzdeki süreçte yapılacak olağan kongresinde kulüplerimizden gelen istek ve destekten yola çıkarak arkadaşlarımızla birlikte bu göreve talibiz. Futbolun her kademesinde görev yapmış bir kardeşiniz olarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun sadece futbola değil, sporun tüm branşlarına hizmet eden bir anlayışa kavuşması için adayız. Bu bilinçten hareketle; her biri pırıl pırıl sizlerin sözcüsü olacak arkadaşlarımızla, herkesi kucaklayan, ötekileştirmeden, dinleyen, çözüm odaklı üreten, sahiplenen ve hepsinden önemlisi şeffaf, herkese eşit mesafede duran, doğru adımlar atan bir anlayışın ASKF’de inşası için göreve talibiz... Gayemiz şehrimizde sporun taban birliklerini top yekûn ayağa kaldırmak, diriltmek ve Kayseri’nin sesinin Anadolu’dan daha gür çıkmasını sağlamaktır. Makamları sıçrama tahtası olarak kullanmak yerine, kulüplerimizin daha iyi şartlarda yönetilmesi güçlenmesi ve mesafe kat etmesi en büyük düsturumuz olacaktır. Bu düsturla kötü örneklerine tanıklık ettiğimiz bu tabuları yıkmak, kulüpleri seçimden seçime hatırlayan değil, seçimden sonra geçimleri için her daim yanlarında olmak için adayız... Birçoğu model olabilecek projeleri hayata geçirmek ve yıllardır unutulan, uyutulan Amatör sporu ayağa kaldırmak için adayız. 1982 yılında faaliyetlerine başlayan ASKF’nin geride kalan 38 yıllık tarihinde ‘sen-ben-bizim oğlan’ zihniyetiyle yönetilmesine son vermek ve Türkiye Cumhuriyeti devletinde medeni cesareti olan her bireyin başkan adayı olabilmesi için adayız. 38 yıllık geçmişinde sadece ve sadece 2 başkan seçebilen, kulüplerin istediği aday değil, görevdeki başkanların tüzüğü gerekçe gösterip ilelebet görevde kalmasına artık bir son vermek için, makamların  ego tatmin yerleri değil, hizmet edilen mertebeler olduğunu, vakti geldiğinde ise bırakmayı gerektiren fahri görevler olduğunu hafızalara kazımak için adayız. 38 yıl önce hazırlanan ve ileride ‘kara tüzük’ olarak anılacak bu tüzüğün tadili için,  muhasebe kayıtlarının şeffaflığı için, adamına göre muameleye son vermek için, sahada ter akıtan sporcu, kenarda çırpınan antrenör ve takımını zor şartlarda idame ettiren yöneticinin hakkını her türlü platformda savunmak için adayız. Biz birilerinin değil. Biz tüzüğün değil, biz sizlerin adayıyız. Sizlerden aldığımız destekle daha istekli, kararlı ve de güçlüyüz. Önümüzdeki günlerde yapılacak  kongrede Amatör sporumuzun yeniden ayağa kalkması yaşaması ve yaşatılması için gelecek nesillere daha sağlıklı yarınlar ve alt yapılar bırakmak için tüm kulüplerimizden destek istiyoruz. Kongremizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum, görev verildiği takdirde sizleri temsil edecek arkadaşlarım adına saygılarımı sunuyorum” dedi.