?MÜSLÜMAN UYUMA TÜRKİSTAN´A SAHİP ÇIK?

6.07.2015 11:43:47

Ülkü Ocakları Teşkilatı, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği ve sivil toplum kuruluşları Çin´deki Doğu Türkistanlılara yapılan zulmü protesto etmek amacıyla geçtiğimiz hafta sonu yürüyüş ve basın açıklaması düzenlediler.

 

Yürüyüşte İl Başkanı Baki Ersoy, MHP Milletvekili Hasan Ali Kilci, Mehmet Özmen, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Mazlum- Der üyeleri, Aydın Kalkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 3 yüz kişilik grup Yoğunburç´tan başlayarak Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüdüler.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, ? Çin zulmüne dur demek, zulme ve zalime kahretmek için buradayız? dedi.

Doğu Türkistanlıların tek umut kaynağının Türkiye ve Türk´ler olduğunu ifade eden Uygurtürk açıklamasını şu şekilde sürdürdü, ? Ülkemize büyük görevler düşmektedir. Türkiye´nin öncülüğünde Doğu Türkistan´da yaşanan katliam ve zulümler ile Çin işgali, Birleşmiş Milletlerin gündemine getirilmeli. İslam İşbirliği Teşkilatı, AB ve İnsan Hakları İzleme Örgütü ile de yapılacak olan iş birliği ile bir an önce Doğu Türkistan´a bağımsız bir inceleme gönderilmesi sağlanmalıdır. Çin´e karşı uluslar arası bir baskı oluşturulmalı ve yaptığı katliamların hesabı mutlaka sorulmalıdır.?

Açıklamadan sonra grup, ?Kahrolsun Çin emperyalizmi?, ? Doğu Türkistan kardeşimizdir?, ?Müslüman uyuma Türkistan´a sahip çık?, ?Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan?  şeklinde sloganlar atarak, olaysız şekilde dağıldı.

Kayseri´de hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen iki ayrı tel´in yürüyüşünde Doğu Türkistan´da yaşatılan Çin zulmüne karşı tepki ortaya kondu. Tüm dünyanın Doğu Türkistan´da yaşanan bu zulme karşı tavırlı olması istenildi.

 Haber: Berna Utaş Utangan