Müslüman oldu

18.11.2016 09:57:11

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Fransa´da yaşayan Nunes Do Nascımento, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve Dilara ismini aldı.

İl Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat eden Nunes Do Nascımento, kelime-i şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Nunes Do Nascımento, ismini de Dilara olarak değiştirdi. Dilara´nın ihtida merasimine eşi Süleyman Tamer, kayınvalidesi Şemsi Tamer, İl Müftü yardımcıları Mahmut Taşyapan ve Atıf Akşit iştirak etti.
Kur´ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Güven´in, İslam Dini´nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Dilara´nın kelime-i şehadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.
İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Güven, Dilara´ya ?İhtida Belgesi?ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur´an-ı Kerim, Kur´an-ı Kerim Meali, Aile İlmihali ve İslam İlmihali hediye etti. (KB)



Anahtar Kelimeler: Müslüman oldu