MUMCU ANILDI

26.01.2015 10:39:00

24 Ocak 1993'te bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu Türkiye Liseliler Birliği (TLB) tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Haftasonu Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan  TLB (Türkiye Liseliler Birliği), Uğur Mumcu’ya yapılan bombalı saldırıyı protesto etti.  24 Ocak 1993`te Ankara`da Karlı Sokak`taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmesini protesto ettiler.

 TLB İl Başkanı Ünal Karabacak, “Uğur Mumcu şehit edildiğinde, cenazesinde bütün ülke birleşti. Ölüm yıl dönümünde de gençliği birleştiriyor. Bugün burada ve tüm Türkiye’de TLB üyeleri Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve vatanı için canını vermiş şehitlerimize eylemler düzenliyor. 24 Ocak Uğur Mumcu’lar için tekrar milli mücadele günü ilan ediyoruz. Uğur Mumcu’nun sanki geleceği görmüş gibi sarf ettiği bir sözü hatırlatmak istiyorum: Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır” ifadelerini kullandı.

TLB il başkanının konuşmasının ardından, “Vurulduk ey halkım unutma bizi”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” gibi sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

Haber: Berna Utaş Utangan