Müftüden kandil açıklaması

22.12.2015 10:00:36

Kayseri Valiliği İl Müftülüsü Doç. Dr. Şahin Güven Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı konuşmada, ?Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylardan birisidir? dedi.

  

   Mevlid kandili münasebetiyle basın açıklaması düzenleyen İl Müftüsü Şahin Güven, Mevlid Kandilinin önemine değinerek, ?Malum olduğu üzere 22 Aralık 2015 Salı günü Yüce Allah´ın; ?Ey Muhammed, seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik´, ?Ey Peygamber, biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah´ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik´ hitabına mazhar olan Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz, miladi 571 yılında kameri aylardan Rebiyülevvelin 12. gününü 13. gününe bağlayan pazartesi gecesi dünyaya teşrif etmiştir. Yeryüzünde önemli gelişmelere neden olan bu kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisidir? şeklinde konuştu.

   Mevlid gecesinde yapılması gerekenlerden de bahseden Güven, ?Bu gecede camilere gidilmeli, cemaatle namaz kılınmalı, vaaz ve nasihatler dinlenmeli, toplu dualar edilmelidir. Evlerde büyüklerin elleri öpülerek, küçüklere hediye verilerek, yoksul, yetim ve muhtaçlara da yardım edilerek sevindirilmeli, fakir fukara görüp gözetilmelidir. Yine bu gece namazlar kılınmalı, Kur´an-ı Kerim okunmalı ve günahlara tevbe istiğfar edilmeli, Peygamberimize bol bol salavatı şerife getirilmeli, kendimiz için, ailemiz için, milletimizin mutluluğu ve devletimizin bekası için dualar edilmelidir? ifadelerinde bulundu.

   Güven, sözlerine şu şekilde sürdürdü: ?Bu duygu ve düşüncelerle muhterem Kayserili hemşerilerimin ve bütün müminlerin Mevlit Kandillerini kutlar, bu gecenin İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, ailelerimizin saadetine ve milletimizin huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ederim.?

   Mevlid Kandilinde Hunat Cami Programında konuşmacı olacağını ifade eden Şahin, Cami-i Kebir´de ve Organize Sanayi Camiinde de programlar olacağını ifade etti.

Haber: Ayşenur Sarıkaya 



Anahtar Kelimeler: Müftüden kandil açıklaması