MÜFETTİŞ İSTEDİLER

29.04.2016 09:34:00

Kayseri´de özel bir kolejde beden eğitimi öğretmeninin öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasına cevap veren okul içindeki yönetici ?Öğretmenin iş akdi tek taraflı feshedildi? dedi.

 

Kayseri´de bulunan özel bir kolejin ortaokul kısmında bulunan öğrenciler, 8 Nisan günü okul tarafından görevlendirilen öğretmenleri ile birlikte İstanbul gezisine gitti.

Grup, 9 Nisan tarihinde Fatih´te bulunan bir otele yerleşti. Gündüz yapılan etkinliklerin ardından 10 Nisan gece yarısı saat 00.05 sularında gezide yer alan öğrenciler lobiye inmek için öğretmenleri O.Ç.´den izin istemeye gitti. İddiaya göre beden eğitimi öğretmeni olan O. Ç. öğrencilerini odalarına geri çevirdi, ancak grupta bulunan bir kız öğrencinin kısa süre sonra odasına gelmesini istedi.

İddiaya göre kız öğrenci öğretmenin odasına girdiği sırada öğretmen O.Ç. kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu. Durumdan rahatsız olan öğrenci odadan koşarak ayrıldı ve ardından diğer görevli öğretmen H. K.´ye durumu bildirdi.

 Kız öğrenci durumu annesine ilettiği mesajla anlattı. Anne ertesi gün öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. O. Ç. 11 Nisan´da gözaltına alındı. Beden eğitimi öğretmeni O.Ç., 12 Nisan´da Kayseri 3´üncü Sulh Ceza Hakimliği´nin karşısına çıktı.

Öğretmen tutuklandı

Mahkeme, müşteki ve mağdur ifadelerine, tanık beyanlarına ve kamera kayıtlarına dayanarak öğretmen hakkında tutuklama kararı verdi. Öğretmen cezaevine gönderildi.
Bu iddialar üzerine ulaştığımız yönetici olarak görev yapan isminin açıklanmasını istemeyen görevli konuyu kendilerinin de olayı tam olarak bilmediğini belirterek, ?Gezide olduğu iddia edilen bir olay. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor. Biz de Milli Eğitim´den, genel müdürlük bünyesinde idari olarak da müfettiş gönderilip olayın araştırılmasını talep ettik. Öğrencinin bir iddiası var, öğretmen bu iftira diyor. Biz de olayın netleşmesini bekliyoruz. Şu an bir keşmekeşlik var, olayı farklı yerlere taşıyan zihniyetler var. Hukuki süreç netleşince hepimiz öğrenmiş olacağız. Resmi açıklamayı genel müdürlük yapar. Öğretmen arkadaşın iş akdi tek taraflı olarak feshedildi biz de bekliyoruz şu an sonucu? şeklinde konuştu.

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: MÜFETTİŞ İSTEDİLER