Mucizevi bitki

17.02.2016 20:58:47

Asya kökenli bir tür olan Goji Berry (Kurt üzümü) faydaları ile pek çok sayıda hastalığa şifa olurken, zayıflamak isteyen vatandaşlar da Goji Berry´den faydalanıyor.

Kayseri´de aktarlık yapan Selenay Şifalı Bitkiler´den Özgür Demirok Goji Berry´nin birçok faydası bulunduğunu ifade ederek, ?Günlük düzenli olarak 1 avuç yani 30 gram Goji Berry tüketenler ayda 7-8 kilo verdiklerini söylüyorlar. Goji Berry´nin birçok faydası var. Bunlardan bazıları da akciğeri ve karaciğeri temizlemesi. Kanser hastalarının da iyileşmek için başvurduğu meyvelerden biri goji berry´dir. Şu anda en revaçta olan ürünümüz Goji Berry. Yok satıyoruz. Kilosu 80 lira. Geldiği gün bitiyor. Bizde çayı ve kremi de var. Kremi de ciltteki lekeleri geçiriyor? şeklinde konuştu.

Goji Berry´nin Kayseri´de de yetiştirilmeye başlandığını söyleyen Demirok, ?Şu anda Kayseri´de de ekilmeye başladı. Devlet Goji Berry ekenlere yüksek oranda katkı sağlıyor. Domates gibi fidesi var ve ondan yetişiyor. Yaprakları da çom faydalı. Yapraklarından da çay yapılıyor? dedi.

/resimler/2016-2/17/2059494314196.jpg

 

Haber: Berna Utaş Utangan



Anahtar Kelimeler: Mucizevi bitki