MİSLİYLE İADE EDİYORUZ

5.02.2015 10:21:30

Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Refik Yılmaz, kamuoyunda Fak Fuk Fon Davası olarak bilinen Kayseri Valiliği bünyesindeki Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nda yaşadıklarından ötürü gazetecileri suçladı.

Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Refik Yılmaz geçtiğimiz günlerde vakıf önünde açlıktan bayıldığı iddia edilen bayan ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Gazetecileri ağır bir dille iliştiren Refik Yılmaz, kamuoyunda Fak Fuk Fon Davası olarak bilinen Kayseri Valiliği bünyesindeki Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nda yaşanan yolsuzluk zimmet, dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçundan dolayı yaşadıklarını da ağır bir dille eleştirdi.

Tek suçlu gazeteciler mi?

Kamuoyunda Fak Fuk Fon Davası olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nda zimmet, dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçundan dolayı 4,5 ay ceza evinde yatan ve aralık ayında görevine geri dönen Refik Yılmaz bu süreçte yaşadıklarını ağır bir dille anlattı. Benden önce işlenen cezaları da bana yıkmak istediler diyen Refik Yılmaz, “Bu süreci medya yanlış yönlendirdi” dedi. Bütün medya mensuplarını aynı kefeye koyan Yılmaz, yaşadığı yolsuzluk davasıyla ilgili tek sorumlu olarak medyayı işaret etti. Dava kapsamında 7 yıl 6 ay hapis, 1 milyon 146 bin lira para cezası verilen Refik Yılmaz, 4,5 ay ceza evinde kaldığını söyledi. 6 yıl boyunca süre gelen dava süresince bir hep buradaydım diyen Yılmaz, dava süreci hakkında bilgi vermekten kaçındı.

“O kadın açlıktan değil üzüntüden bayıldı”

Geçtiğimiz günlerde bir gazetede, Kayseri Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım almak için Kayseri Valiliği’ne gelen bir kadının açlıktan bayıldığı yönünde haber yapılmıştı. Vakıftan yardım alamayınca, bayıldığı iddia edilen kadın ile ilgili haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Refik Yılmaz, “Kadının oğlu, cinsel istismar suçundan cezaevine konulmuş. Yıllar önce kocası ölmüş ve kızı da yurtdışında yaşıyormuş. Oğlu Kayseri’de bir restorantta çalışıyormuş ve tek geçim kaynağı da oğlunun maaşıymış. Oğlu cezaevine girince, kadın üzüntüden sokaklarda geziyormuş. Tesadüfen vakfın önünden geçerken bayılmış” diyerek kadının hikâyesini anlattı. Kadına olaydan sonra 2 yüz TL miktarında nakit yardımında bulunduklarını ve bundan sonraki toplantıda kadının durumu ile ilgili bir çalışma yapacaklarını aktardı.

Refik Yılmaz, Vakfın görevinin Kayseri’de ikamet eden ve zor durumda kalan insanlara yardım etmek olmadığını aktarırken, görev alanını şu şekilde aktardı, “Biz şehir dışından buraya gelen zor durumda kalan insanlara nakit ve kıyafet yardımı yapıyoruz.” 2014 yılı içerisinde bin 2 yüz 15 kişiye, yaklaşık 520 bin nakit yardımı yaptıklarını ifade eden Yılmaz, 3 bine yakın da kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi. 

Haber: Dilek Bolat